Haraslín hrdina Sparty pri postupe do LM: Obrancov súpera zadarmo povozil na kolotoči

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín sa výrazne zaslúžil o postup Sparty Praha do hlavnej fázy Ligy majstrov 2024/2025. 
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín sa výrazne zaslúžil o postup Sparty Praha do hlavnej fázy Ligy majstrov 2024/2025. 

FOTOGALÉRIA: Lukáš Haraslín

V utorkovej domácej odvete play-off pomohol gólom a asistenciou k víťazstvu úradujúceho českého šampióna nad Malmö FF 2:0. Rovnakým výsledkom sa skončil aj minulotýždňový prvý zápas na pôde švédskeho tímu.

Na Letnej nepremenili oba tímy v prvom polčase pokutový kop. Najprv v 19. minúte domáci Veljko Birmančevič prekopol z bieleho bodu bránu Malmö, o osem minút neskôr na opačnej strane zaváhal stredopoliar Anders Christiansen, ktorého strelu vyrazil brankár Peter Vindahl. Veľkú šancu na otvorenie skóre nevyužil v 35. minúte Haraslín, ktorý opäť nastúpil v základnej zostave Sparty. Zostal nepokrytý v šestnástke, no po prihrávke Birmančeviča poslal loptu vysoko nad bránu. 

Slovenský reprezentant dokázal rozvlniť sieť až po prestávke. V 67. minúte predviedol svoju typickú akciu na ľavom krídle, obkolesený protihráčmi si vytvoril pozíciu na strelu a pravačkou výstavne namieril k vzdialenejšej žrdi, jeho gól však napokon neplatil pre ofsajd. O šesť minút neskôr domáci stredopoliar Kaan Kairinen trafil ľavačkou brvno. Sparta stupňovala tlak a v 80. minúte sa Haraslín dočkal. 

Angela Preciada fauloval v šestnástke hostí Busanello, slovenský krídelník dostal šancu kopať penaltu a nekompromisnou strelou k pravej žrdi poslal Spartu do vedenia. O tri minúty neskôr predviedol parádnu akciu na ľavom krídle, keď vyzvŕtal súperových obrancov a po jeho prudkom prízemnom centri zvýšil zblízka na 2:0 Albion Rrahmani. Skóre sa už nezmenilo a "rudí" tak mohli oslavovať postup. 

„Veľmi sa teším, že som gólom prispel k výhre a postupu do vysnívanej Ligy majstrov. Mám z toho zimomriavky. Postúpili sme však ako tím a som hrdý na celé mužstvo,“ hovoril rozradostený slovenský reprezentant bezprostredne po konci stretnutia pre Nova Sport. 

Fantastickú prácu rodáka z Bratislavy pri druhom góle výstižne opísal komentátor Michal Jinoch. „Z tohto kolotoča Haraslína sa bude obrancom Malmö motať hlava ešte veľmi dlho,“ prehlásil v priamom prenose. 

Lukáša Haraslína chválili nielen české médiá, ale taktiež bývalý úspešný útočník a dnes expert Jan Koller. „V druhom polčase sa rozohral k skvelému výkonu. Prvý gól dal a na druhý excelentne prihral. Skvelá práca,“ nachádzal slová chvály na margo nášho futbalistu. 

Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca.
Náhla smrť futbalistu († 27) šokovala celý kontinent: Skolaboval počas zápasu! Zobraziť článok

Dres parížskeho veľkoklubu mu veľmi nesadol.
Škrtel a Ďurica o prestupe Škriniara: Lepšie hrať v Arábii, ako sedieť v PSG Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk