Náhla smrť futbalistu († 27) šokovala celý kontinent: Skolaboval počas zápasu!

Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca po kolapse vo štvrtkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov ...

Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca po kolapse vo štvrtkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov v Sao Paule.

Fotogaléria

Podľa vyhlásenia nemocnice, kde bol od incidentu hospitalizovaný, bola príčinou mozgová smrť. Obranca Nacionalu Montevideo mal 27 rokov.

Izquierdo spadol na trávnik v 84. minúte stretnutia proti domácemu FC Sao Paulo, do nemocnice ho transportovali v bezvedomí. Podľa pôvodných správ bol neskôr jeho stav stabilizovaný. "S najhlbším zármutkom a šokom v našich srdciach oznamujeme, že náš milovaný hráč Juan Izquierdo zomrel. Úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom, kolegom a blízkym. Nad touto nenapraviteľnou stratou smúti celý Nacional," uviedol klub na sociálnej sieti X.

Uruguajský futbalový zväz (AUF), ktorý počas víkendu pozastavil všetky profesionálne súťaže v krajine, uviedol, že táto správa je "hlboko bolestivá". Izquierdovej rodine kondolovali aj zväzy Argentíny, Peru, Paraguaja či Kolumbie i riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL). "Juhoamerický futbal je v smútku," povedal prezident CONMEBOL Alejandro Dominguez.

Dres parížskeho veľkoklubu mu veľmi nesadol.
Škrtel a Ďurica o prestupe Škriniara: Lepšie hrať v Arábii, ako sedieť v PSG Zobraziť článok

Legenda slovenského hokeja tímu verí.
Vinco Lukáč o kvalifikácii na ZOH: Béčkarov musíme zvalcovať jednou nohou,inak to bude...! Zobraziť článok

Kristián Pospíšil - priateľka Veronika a Juraj Slafkovský.
Na Hokejistovi roka žiarili naše hviezdy na čele so Slafkovským: Ukázali svoje trofeje Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk