Škrtel a Ďurica o prestupe Škriniara: Lepšie hrať v Arábii, ako sedieť v PSG

Dni Milana Škriniara (29) v PSG sú už zrejme zrátané. Španielsky tréner francúzskeho majstra Luis Enrique (54) dáva už dlhšie najavo, ...

Dni Milana Škriniara (29) v PSG sú už zrejme zrátané. Španielsky tréner francúzskeho majstra Luis Enrique (54) dáva už dlhšie najavo, že kapitán slovenskej reprezentácie nefiguruje v jeho plánoch.

Fotogaléria

Prestupové špekulácie okolo nášho futbalistu sa ešte viac zintenzívnili, keď vraj parížsky klub súhlasil s ponukou saudskoarabského klubu Al-Nassr, kde pôsobí aj Cristiano Ronaldo (39). Záujem oňho je však aj inde, problémom však môžu byť peniaze.

Rodák zo Žiaru nad Hronom je v PSG aktuálne prinajlepšom stopérom číslo 4, ak by však boli k dispozícii aj zranení Presnel Kimpembe a Lucas Hernández, bol by v hierarchii ešte nižšie. Pre klub je teda nevýhodné, aby piaty najlepšie platený hráč mužstva, pri ktorom sa spomína plat 16,2 milióna eur ročne, sedel na tribúne. Výška jeho platu a ešte štvorročná zmluva sú však problémom aj pre prípadného kupca, teda s výnimkou arabského sveta...

Preto neprekvapuje, že Al-Nassr mal dať na Škriniara ponuku PSG, ktoré ju vraj prijalo, pričom sa má dohodnúť už len s Milanom. Nehovoriac o tom, že francúzsky klub chce angažovať portugalského stopéra Tomása Araúja (22) z Benficy Lisabon.

Rozumné riešenie

Bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel (39) si myslí, že Škriniar musí najlepšie vedieť, čo je preňho a rodinu najlepšie. „Bolo ťažké odolať vábeniu PSG, no v Interi Miláno bol modla, kapitán a mohol byť legendou,“ naznačil v rozhovore pre Šport24.sk, že nebolo veľmi správne ísť do Paríža.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk