Jurčo posiela z KHL tvrdý odkaz: Je mi jedno, čo hovorí Pospíšil!

Preferoval by, keby radšej ostal ticho! Slovenský hokejista Tomáš Jurčo poslal svojmu krajanovi Martinovi Pospíšilovi rázny odkaz. 
  • Zdroj: koláž TASR

Preferoval by, keby radšej ostal ticho! Slovenský hokejista Tomáš Jurčo poslal svojmu krajanovi Martinovi Pospíšilovi rázny odkaz. 

FOTOGALÉRIA: Štartuje boj o olympiádu: Ramsay mal k dispozícii aj hráčov z KHL, chýba len jedno meno

Slovenskú reprezentáciu už o niekoľko hodín čaká kvalifikácia o olympijské hry v roku 2026. Bojovať o miestenku bude aj trojica hráčov z KHL. „Dúfal som, že mi zavolajú. Sme však na začiatku sezóny, niekedy je lepšie zostať s tímom a dobre sa pripraviť. Bol by som ochotný prísť. Uvidíme, čo sa stane v budúcnosti,“ prehlásil Tomáš Jurčo v rozhovore pre championat.ru. 

Podľa slov košického rodáka bolo v úmysle prezidenta SZĽH povolať hráčov z ruskej súťaže už na uplynulé majstrovstvá sveta. „S Miroslavom Šatanom sme mali rozhovor. Vedel som, že chce povolať na svetový šampionát hráčov z KHL, no nestalo sa. Je dobré, že sa nám opäť otvárajú dvere do reprezentácie, pretože chceme len hrať a sústrediť sa na hokej. Chceme hrať za našu krajinu, zároveň v čo najlepšej lige,“ vyjadril svoj postoj. 

Krátko pred zverejnením finálnej nominácie otriaslo verejnosťou vyjadrenie Martina Pospíšla, ktorý s bratom Kristiánom uvažoval, že pozvánku odmietne. Dôvodom mal byť práve nesúhlas s povolaním hráčov z KHL.„Niečo som videl, ale nevenoval som tomu veľkú pozornosť. Každý má svoj názor a toto je ten jeho. Možno raz bude v našej situácii a potom nás pochopí, teraz v nej však nie je. Je mi jedno, čo hovorí. Nikdy som sa s ním o tom nerozprával,“ hovoril 31-ročný útočník. 

Člen bronzového tímu z Pekingu si myslí, že slová jeho krajana pôsobiaceho v Calgary Flames zamávajú atmosférou v kabíne. „Už ju ovplyvnili. Myslím si, že 90 % hráčov, ktorých poznám, by urobilo to isté, čo ja a ďalší hokejisti, ktorí prišli do KHL,“ netají forvard v službách čínskeho Kunlun Red Star.  

„Ľudia ako on sú vzácni, no hovoria veľmi nahlas. Niekedy je pre dobro tímu lepšie nechať si názory pre seba a nerobiť veľké vyhlásenia, ktoré by mohli uškodiť. Neviem, či to, čo sa teraz deje, je správne. Ale viem, že všetci sú tam profesionáli. Pôjdu tam a pokúsia sa zabudnúť na to, čo bolo povedané, aby hrali o jeden cieľ, dostať sa na olympiádu,“ zakončil svoj odkaz Tomáš Jurčo.

Juraj Slafkovský získal aj ďalšie dve ocenenia - pre najlepšieho útočníka a pre najlepšieho hráča do 20 rokov.
Slafkovský vypenil: Mimo kamier drsný odkaz novinárom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk