Slafkovský vypenil: Mimo kamier drsný odkaz novinárom!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažiaril na odovzdávaní cien v ankete Hokejista roka 2024. Ale po tom, ako sa stratil z dohľadu kamier, ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažiaril na odovzdávaní cien v ankete Hokejista roka 2024. Ale po tom, ako sa stratil z dohľadu kamier, si neodpustil tvrdý odkaz novinárom!

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Dosiahol hetrik! Juraj Slafkovský bol ústrednou postavou galavečera k ankete Hokejista roka 2024, ktorý sa konal na Bratislavskom hrade. Stal sa víťazom hlavného ocenenia, získal aj ceny pre najlepšieho útočníka a najlepšieho mladého hráča do 20 rokov. Slafkovský bavil prítomných divákov aj typickými humornými hláškami. Vtipne reagoval na svoje šance prekonať v počte triumfov v ankete Hokejista roka svoj idol z detstva Mariána Hossu, ktorý mu odovzdal trofej: "To budem musieť ešte veľa mlieka vypiť," poznamenal Slafkovský, ktorý sa z víťazstva v ankete tešil druhýkrát. Hossa a Zdeno Chára držia rekord so šiestimi víťazstvami.

Pobavil aj hláškou o tom, že jeho gól v príprave pred majstrovstvami sveta proti Američanom bol posledný v sezóne, keďže na šampionáte neskóroval či tým, že by si k sebe do Montrealu zobral Libora Hudáčka. Nešetril len humorom, ale ani sebavedomím. Sezónu s dvadsiatimi gólmi a 50 bodmi v NHL označil za "trošku slabú" a poznamenal, že "očakávania sú inde". Prezradil tiež, že do Kanady plánuje letieť budúci týždeň a "pridá fotku na instagram, aby ste vedeli".

Hudáček by so Slafkovským vytvoril útočný tandem rád.
Hudáček ako eso v Montreale? Slafko, vybav mi kontrakt, žartoval Libor Zobraziť článok

Ostrý odkaz novinárom

Slafkovský potvrdil dôvod svojej absencie v olympijskej kvalifikácii, ktorá štartuje v Bratislave 29. augusta. Ako už skôr bolo avizované, po spoločnej komunikácii s vedením Montrealu Canadiens sa rozhodol neštartovať, pretože má menšie problémy s chrbtom a nechcel riskovať ich zhoršenie. "Komunikoval som s doktormi i s generálnym manažérom. Toto nám vyšlo ako najlepšie riešenie pred začiatkom deväťročného obdobia, ak chceme niečo budovať. Mal som nejaké veci, ktoré potrebovali vyliečiť a bolo by dobré, ak by sa vyliečili teraz, aby som neskôr v kariére nemal s nimi problémy. Takéto rozhodnutie prišlo, ja ho akceptujem. Montreal je môj zamestnávateľ, tak to proste je. Chalanom držím palce a nemám pochybnosti, že to zvládnu a postúpia na olympiádu," uviedol útočník, ktorý v prvý júlový deň podpísal osemročnú zmluvu s Canadiens v celkovej hodnote 60,8 mil. dolárov.

Škvrnou za jeho účinkovaním na galavečeri Hokejista roka 2024 bola ostrá poznámka smerom k prítomným novinárom, ktorú vypustil po tom, čo na neho prestali mieriť objektívy kamier. "A už nepíšte bludy!" Podobným prístupom k novinárom sa prezentoval aj počas majstrovstiev sveta v Česku. Českí novinári ho považovali za arogantného a pripomínali, že v rozhovoroch so zámorskými médiami by si podobný prístup nedovolil.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk