LeBron James má veľké plány: Americký šport také niečo ešte nezažil!

Vo vzduchu visí investícia, akú história amerického športu nikdy nezažila! LeBron James má veľké plány na svoj športový dôchodok, do ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vo vzduchu visí investícia, akú história amerického športu nikdy nezažila! LeBron James má veľké plány na svoj športový dôchodok, do NBA chce priviesť nový klub so sídlom v Las Vegas.

FOTOGALÉRIA: LeBron James

Legendárny americký basketbalista LeBron James (39) má obrovské plány po skončení aktívnej kariéry. Plánuje obrovskú investíciu v hodnote 7 miliárd dolárov, aby priviedol klub v Las Vegas ako nováčika do NBA. Hľadá finančných partnerov, ktorí by boli ochotní ísť do tejto obrovskej investície, akú história amerického športu nepamätá, s ním.

LeBron James sa po zisku zlatej olympijskej medaily v Paríži sústredí na novú sezónu v NBA, v ktorej si splní ďalší veľký sen. Zahrá si spoločne so synom Bronnym. Na nasledujúci ročník má James zmluvu v hodnote 48,7 mil. dolárov a opciu na ďalšiu sezónu s platom 52,6 mil. dolárov. Zdá sa, že jeho odchod do športového dôchodku nie je ďaleko a možno aj preto si robí veľké plány.

Traja najlepší. Zľava Michael Phelps, Serena Williams a Lionel Messi.
TOP 100 najlepších športovcov 21. storočia podľa ESPN: Nájdete v rebríčku aj Slovákov? Zobraziť článok

Privedie LeBron NBA do Vegas?

Plánuje pokračovať v NBA, ale vo funkcii majiteľa klubu. Štvornásobný šampión NBA plánuje podľa Fortune predstaviť ponuku pre jeden z expanzných tímov, konkrétne na organizáciu, ktorá vznikne v obľúbenej destinácii turistov a hazardných hráčov Las Vegas. "Črtajúca sa vojna o ponuku na nový tím NBA, ktorý by mal byť pridelený Las Vegas, sa formuje ako najkonkurencieschopnejší a najdrahší športový obchod v histórii amerického športu,“ informuje Bloomberg.

"V zozname možných záujemcov je podľa ľudí oboznámených so situáciou okrem iných aj LeBron James a jeho sponzori a spoločnosť, ktorá vlastní značku Red Bull. Celková cena vrátane výstavby nového štadióna by mohla dosiahnuť 7 miliárd dolárov, podľa dvoch športových konzultantov, ktorí predtým predávali tímy NBA," uvádza sa ďalej.

LeBron James už dlhšie plánoval stať sa majiteľom klubu NBA, no doteraz sa mu táto príležitosť nenaskytla. S 20-ročnými skúsenosťami v NBA si chce udržať svoj vplyv v lige a ísť tak po stopách ďalšej legendy Michaela Jordana, ktorý bol väčšinovým vlastníkom tímu Charlotte Hornets. Las Vegas sa javí ako ideálna príležitosť na investícu uvedeného rozsahu.

Hľadá obchodných partnerov

Doteraz bolo "mesto hriechu" známe skôr pre turistický ruch a ako ideálne miesto pre hazardných hráčov. V posledných rokoch ale začína čoraz viac žiť aj športom. Od Golden Knights (hokej) a Raiders (futbal) až po Aces (ženský basketbal), Las Vegas je športové mesto na vzostupe a NBA by mohla byť ďalšou v poradí, ktorá využije túto príležitosť. Už urobili z Las Vegas miesto novovytvoreného turnaja NBA Cup a tím Spojených štátov už roky toto mesto využíva ako tréningové centrum pre svojich hráčov pred hraním na medzinárodných turnajoch.

Basketbalista Bronny James vstúpi do draftu NBA po jednej sezóne v Južnej Kalifornii, ktorú mu skrátilo zotavenie sa po zástave srdca. Devätnásťročný syn hviezdneho LeBrona Jamesa oznámil v piatok na Instagrame, že si plánuje zachovať aj univerzitnú spôsobilosť v tíme USC Trojans a vstúpi do prestupového portálu.
Po zdravotných komplikáciách je späť v hre: Jamesov syn vstúpi do draftu NBA Zobraziť článok

NBA pracuje na tom, aby do ligy pridala ďalšie dva alebo tri nové tímy. Predpokladá sa, že budú sídliť v Seattle, Las Vegas a možno v Mexico City. Je jasné, že tí, ktorí chcú tieto projekty viesť, budú musieť siahnuť hlboko do vrecka. Las Vegas je bezpochyby najpravdepodobnejším mestom expanzie a to je dobrá správa pre LeBrona Jamesa, ktorý už v minulosti priznal, že chcel vlastniť tím v Las Vegas a ako jeden z najväčších priekopníkov tohto športu je pravdepodobné, že NBA prijme jeho žiadosť, keď budú pripravení ho priviesť na palubu. Jedinou prekážkou pre LeBrona by bolo získanie finančných prostriedkov. James je miliardár, ale na to, aby mohol čeliť tejto obrovskej investícii, ktorá by mohla byť okolo 7 miliárd dolárov, by potreboval nejakých obchodných partnerov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk