Šťastný chváli Slafkovského: Vytvára z ničoho niečo! Pripomína mi Cháru

Legendárny slovenský hokejový útočník Peter Šťastný v rozhovore pre kanadské médiá vychválil krajana Juraja Slafkovského. Hovorí o výnimočnom ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto TASR)

Legendárny slovenský hokejový útočník Peter Šťastný v rozhovore pre kanadské médiá vychválil krajana Juraja Slafkovského. Hovorí o výnimočnom dare, generačnom talente a v jednej veci mu pripomína Zdena Cháru.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský absolútne dominantným spôsobom ovládol anketu Hokejista roka SR 2024. Získal nielen hlavnú cenu, ale aj trofeje pre najlepšieho útočníka a najlepšieho hráča do 20 rokov. Práve o svojom mladšom krajanovi prehovoril legendárny Peter Šťastný pre kanadský Le Journal de Quebec a nešetril slovami chvály a uznania.

Poznáme výsledky: TOTO je víťaz ankety Hokejista roka 2024! Zobraziť článok

Robí niečo z ničoho

"Videl som ho od 17 rokov, keď ho zobrali do reprezentácie na majstrovstvá sveta a olympiádu. Mal šťastné góly, to sa stáva, ale už vtedy sa mi na ňom páčilo a stále páči, že sa to nedeje náhodou," hovoril člen Siene slávy NHL a IIHF. "Dostáva sa do pozícií, z ktorých môže skórovať a vytvoriť niečo z ničoho, pretože je vždy bojovný. Má dobrý prehľad, takže sa vie dobre pohybovať s pukom. Mať toto všetko pohromade je výnimočný dar. Má všetko, čo je potrebné na to, aby sa stal elitným hráčom NHL," verí legenda a bývalý kapitán tímu Quebec Nordiques.

Progres Slafkovského je obrovský. Na olympiáde v Pekingu 2022 bol najlepším strelcom a najužitočnejším hráčom turnaja, pomohol Slovensku k zisku historického bronzu. O pár mesiacov na to sa stal historicky prvou slovenskou jednotkou draftu. V nováčikovskej sezóne NHL ho pribrzdilo zranenie kolena, pre ktoré vynechal polovicu sezóny. V druhej sezóne to ale začal rozbaľovať naplno. Presadil sa v prvom útoku Canadiens, strelil dvadsať gólov a nazbieral 50 bodov v 82 zápasoch. Odmenou pre mladého útočníka bol obrovský kontrakt na osem rokov v celkovej hodnote 60,8 mil. dolárov.

"Môže byť generačný talent. Jeho potenciál je obrovský. Keď sa naňho pozerám, stále vidím nejaké nedostatky, ale čo sa mi páči nadovšetko, je jeho charakter a jeho vôľa. V hokeji môžete mať všetky schopnosti, ale ak nemáte srdce, ďaleko sa nedostanete. Možno nemá všetky schopnosti ako niektorí veľkí hráči, ale je taký pracovitý, že sa to vykompenzuje," myslí si 67-ročná slovenská hokejová legenda.

Juraj Slaafkovský už dorazil na zraz do Bratislavy.
Slafkovský to schytal od spoluhráčov: Za toto sa mi smiali v šatni Canadiens! Zobraziť článok

Pripomína Cháru

Šťastnému v jednej veci Slafkovský dokonca pripomína bývalého kapitána Bostonu Bruins Zdena Cháru. "V tomto zmysle mi pripomína Zdena Cháru. Možno nebol najtalentovanejší, ale keďže bol prísny, vytrvalý a každý deň tvrdo pracoval, počas svojej kariéry sa výrazne zlepšil. Viem, že Slafkovský hrá na inej pozícii, ale tým odhodlaním mi ho pripomína."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk