Škrtel o prestupe Kóšu do Zaragozy: S jeho predpokladmi mal prestúpiť inde!

Člen reprezentačného kádra na EURO 2024 Sebastian Kóša (20) prestúpil zo Spartaka Trnava do známeho španielskeho klubu Real Zaragoza. ...

Člen reprezentačného kádra na EURO 2024 Sebastian Kóša (20) prestúpil zo Spartaka Trnava do známeho španielskeho klubu Real Zaragoza. Problémom sa však pre niektorých javí to, že bývalý dlhoročný účastník La Ligy hrá už dekádu len druhú najvyššiu súťaž. Je teda takýto prestup vhodný a nezaslúžil by si slovenský reprezentant lepšiu adresu? Na to odpovedá Martin Škrtel (39), od ktorého sa Kóša v Trnave učil.

Fotogaléria

Po páde do druhej ligy prišlo v Zaragoze ťažšie obdobie, pričom Real aj v nej skončil viackrát v druhej polovici tabuľky. Teraz je však klub opäť stabilný a v novej sezóne má jasný cieľ - postup späť medzi španielsku elitu, k čomu má Kóša pomôcť. Postup tímu z hlavného mesta Aragónska prajú aj v Trnave, keďže vďaka tomu by získali ďalší bonus za prestup. „Určite ho tento transfer posunie dopredu. Nie je to však prestup, aký sa očakával. S jeho predpokladmi všetci čakali, že zakotví inde. Avšak po zvážení všetkých okolností s agentom a rodinou vyhodnotili prestup do Zaragozy ako správny krok,“ povedal bývalý reprezentačný kapitán.

Sebastian Kóša (vpravo) bude hrať za Real Zaragoza.
Ďalšia veľká strata pre Trnavu: Defenzívna opora mieri do Španielska Zobraziť článok

Škrtel však svojmu bývalému partnerovi zo stredu trnavskej obrany praje všetko dobré a veľa šťastia. „Začiatky nebude mať jednoduché. Očakávania v klube sú veľké. Sebastian má však všetky predpoklady ako futbalové, tak aj ľudské na to, aby uspel. Verím, že Zaragoza nebude jeho poslednou zahraničnou zastávkou a vďaka dobrým výkonom tam sa posunie opäť niekam ďalej,“ pripojil legendárny stopér.

Odmietli dve iné ponuky

Prezident Spartaka Peter Macho tvrdí, že Zaragoza si Kóšu poriadne preklepla. „Na stole sme mali aj ďalšie dve ponuky z iných klubov, ale v španielskej ceste vidíme pre hráča a aj pre náš klub veľký potenciál smerom do budúcnosti. Osobne si myslím, že španielsky štýl futbalu bude Sebovi sedieť a pri ambíciách klubu v podobe návratu do La Ligy to pre neho bude aj veľká výzva,“ konštatoval.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk