Výnimočné preteky: Atmosféru slávnej Tour si užili slovenské legendy

Preteky L‘Etape Slovakia by Tour de France majú za sebou už svoj štvrtý ročník, ktorý opäť prilákal množstvo nadšencov cyklistiky. Podujatie, ...

Preteky L‘Etape Slovakia by Tour de France majú za sebou už svoj štvrtý ročník, ktorý opäť prilákal množstvo nadšencov cyklistiky. Podujatie, ktoré sa konalo cez víkend, potvrdilo svoj status jedného z najprestížnejších amatérskych cyklistických pretekov na Slovensku.

Fotogaléria

Tohtoročné preteky neboli výnimočné len vďaka náročnej trase, ktorá preverila schopnosti všetkých účastníkov, ale aj kvôli prítomnosti známych osobností zo sveta športu. Medzi pretekármi sa objavili aj dve slovenské legendy - bývalý futbalový reprezentant Marek Hamšík a niekdajší kapitán hokejového tímu Boston Bruins Zdeno Chára.

Obaja športovci, známi svojím profesionálnym prístupom a láskou k športu, ukázali, že aj po ukončení svojej aktívnej kariéry zostávajú vo výbornej fyzickej kondícii. Hamšík aj Chára sú dlhoročnými fanúšikmi cyklistiky a ich účasť na pretekoch len pridala podujatiu na atraktivite. Okrem nich nechýbali už tradične cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci či legenda na dvoch kolesách Ján Svorada.

Kombinácia športovej výzvy a krásnej prírody prilákala nielen amatérskych cyklistov, ale aj skúsených športovcov, ktorí sa chceli popasovať s jednou z najkrajších a zároveň najdrsnejších trás na Slovensku a zároveň si užiť pravú atmosféru najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France.

Slovenskí vodní slalomári v popredí zľava Zuzana Paňková, Eliška Mintálová a v pozadí zľava Jakub Grigar a Matej Beňuš.
Vojna vo vodnom slalome! Tímlíder sa pustil do olympionikov: Tí mu tvrdo vrátili úder Zobraziť článok

Slovenská bežkyňa Gabriela Gajanová získala na ME v atletike streibornú medailu po výborno finiši v behu na 800 metrov.
Bravó, Gabriela! Gajanová vytvorila slovenský rekord na 1000 m Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk