Štartuje boj o olympiádu: Ramsay mal k dispozícii aj hráčov z KHL, chýba len jedno meno

Slovenská hokejová reprezentácia bude od štvrtka bojovať o účasť na zimných olympijských hrách v roku 2026.

Slovenská hokejová reprezentácia bude od štvrtka bojovať o účasť na zimných olympijských hrách v roku 2026.

Fotogaléria

Na ľade bratislavského zimného štadióna Ondreja Nepelu ju vo finále kvalifikácie postupne čaká Rakúsko, Maďarsko a Kazachstan. Na týchto súperov sa začal národný tím pripravovať v nedeľu, tréner Craig Ramsay privítal na popoludňajšom zraze 24 nominovaných hráčov.

Chýbal iba útočník Marián Studenič, čakali ho ešte povinnosti vo švédskom klube Färjestad BK. K výprave sa pripojí v pondelok. Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred tromi rokmi zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1 a Bielorusko 2:1.

Postúpili na ZOH do Pekingu, kde si vybojovali bronzové medaily. "Očakávania sú vždy rovnaké a hráči musia hrať podľa svojich najlepších schopností. Vždy ide len o to, aby boli dobre pripravení. Ak budú hrať všetci za tím, budeme úspešní. Najdôležitejšie pre mňa ako trénera je dať ich dokopy a prinútiť ich hrať tak, ako si myslím, že by sa mal hrať hokej," povedal tréner Ramsay.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

V tíme na finálový turnaj kvalifikácie o postup na ZOH figurujú aj hokejisti pôsobiaci v KHL. Slovensko budú v Bratislave reprezentovať Martin Gernát, Mário Grman i Adam Liška. Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu ešte hráči z KHL za Slovensko nehrali. "Verejnosť sa o tom rozprávala už dosť. Ale my sme tu na to, aby sme bojovali o olympiádu. A verím, že to dokážeme," uviedol asistent trénera Peter Frühauf.

Naopak, v nominácii chýbajú útočníci Peter Cehlárik a Juraj Slafkovský, či obranca Erik Černák. Od klubu New Jersey Devils z NHL dostali povolenie reprezentovať Tomáš Tatar a Šimon Nemec, no Tatar priznal, že to nebolo jednoduché: "Veľmi sa to vedeniu nepozdávalo, no napokon súhlasili a aj so Šimonom nám zaželali veľa šťastia."

Hrať môže aj obranca Martin Fehérváry, trápi ho však zranenie. "Mám nejaké problémy, nechcem to špecifikovať, ale verím, že to bude dobré. Som v dennom kontakte s vedením Washingtonu Capitals a riešime to aj s mojím fyzioterapeutom. Ale cítim sa dobre. Uvidíme ako to pôjde, vyskúšam tréningy a potom sa rozhodne. Veľmi som na ľade netrénoval, takže sa teším. Mám veľkú chuť do hokeja."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk