Slafkovský išiel s pravdou von: Tu je dôvod, prečo nebudem hrať za repre!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bude chýbať v olympijskej kvalifikácii o postup na ZOH 2026. Teraz otvorene prehovoril, prečo ...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bude chýbať v olympijskej kvalifikácii o postup na ZOH 2026. Teraz otvorene prehovoril, prečo sa tak rozhodol.

Fotogaléria

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká od 29. augusta do 1. septembra olympijská kvalifikácia na ZOH 2026. Okolo nominácie sa strhla vášnivá diskusia, pretože do tímu sa vracajú hráči z ruskej KHL. Je to prvýkrát od vypuknutia vojny na Ukrajine, ktorá bola napadnutá práve Ruskom. Navyše v nominácii chýbajú aj ďalšie stabilné opory z ostatných rokov: Erik Černák, Peter Cehlárik a Juraj Slafkovský.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Ten ešte na začiatku leta, po podpise gigantickej zmluvy s Montrealom, prezradil, že rád by pomohol reprezentácii v boji o postup na ZOH 2026, ktoré budú hostiť talianske mestá Miláno a Cortine d'Ampezzo. „Som pripravený reprezentovať moju krajinu, ale rozhodnutie nie je na mne. Rozhodovať o tom bude vedenie Canadiens,“ skonštatoval Juraj.

Slafkovský: Nechcem riskovať!

Nakoniec ale od Montrealu zelenú nedostal. Šéf hokejového hnutia Miro Šatan o neúčasti hráčov z NHL povedal, že viazla komunikácia a kluby ich na turnaj nepustili.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk