Vojna vo vodnom slalome! Tímlíder sa pustil do olympionikov: Tí mu tvrdo vrátili úder

V slovenskej kanoistike na divokej vode to vrie! O zlých vzťahoch vo vodnoslalomárskom hnutí sa hovorí už dlhšie, pričom situáciu nepomohlo ...

V slovenskej kanoistike na divokej vode to vrie! O zlých vzťahoch vo vodnoslalomárskom hnutí sa hovorí už dlhšie, pričom situáciu nepomohlo urovnať ani to, že iba tento šport nám zásluhou Mateja Beňuša (36) priniesol medailu z Paríža.

Fotogaléria

Ako sa to stalo?

Štvorica trénerov tiež spochybnila spôsob, akým sa dostal Stanovský ml. do súčasnej pozície v sekcii divokej vody, ktorú vedie jeho otec Martin Stanovský st. (51). „Kto ho zvolil, kto ho navrhol, prebehlo výberové konanie na túto funkciu?,“ verejne sa pýtajú. Športovci chceli, aby vodnoslalomársku výpravu v Paríži viedol Lukáš Giertl, lenže to na zväze neprešlo.

Tiež krútia hlavou nad tvrdením Stanovského, že „každý olympionik mal k dispozícii 100-120 tisíc eur na 6 mesiacov prípravy. Sú to peniaze, ktoré by inak smerovali do mládežníckych tímov a klubov, kde teraz budú chýbať.“ „Čo i len základná znalosť finančných štruktúr v slovenskom športe, by mu to nedovolila napísať. Peniaze sú prísne účelovo viazané na daných športovcov a neexistuje iná možnosť ako ich minúť,“ ozrejmili.

Zároveň sa tréneri pýtajú, prečo stálo tienidlo na kanáli v Čunove 192-tisíc eur, keď podobné podľa nich stoja pár tisíc. „A videl niekto v Čunove zrekonštruovaný informačný systém za údajných 40-tisíc eur? Rovnako, videl niekto v Liptovskom Mikuláši zrekonštruovaný informačný systém za údajných 83-tisíc eur? A počul niekto o novom ozvučení v Liptovskom Mikuláši za údajných 71- tisíc eur?“ dodávajú s tým, že za také peniaze by sa mohlo pomôcť mládeži.

Útok na Paňkovú

Pri najmladšej členke slovenskej výpravy na OH Zuzane Paňkovej si síce jej 4. miesto v C1 Stanovský cení ako úspech, ale aj voči nej vyslal ostrý šíp: „V jej prípade v hnutí negatívne rezonuje, že počas prípravy nebola dvakrát zastihnutá za účelom dopingovej kontroly.“

Vymočili sa mu na posteľ

Martin Stanovský ml., ktorý v seniorskej kategórii reprezentoval Kazachstan, sa v minulosti už v slovenských médiách prepieral. Pred 10 rokmi bol obeťou incidentu, po ktorom vylúčili z juniorského národného tímu do konca roka 2014 Tomáša Džurného, Matúša Gewisslera, Andreja Máleka, Martina Mračnu, Juraja Skákalu a Miroslava Urbana. „Dôvodom je porušenie Štatútu reprezentanta SR na zahraničnom tréningovom pobyte, nedodržanie denného režimu a s tým spojené požitie alkoholických nápojov a vandalizmus,“ vysvetlil vtedajší generálny sekretár zväzu Richard Galovič.

Podarená šestica na sústredení v SAE potúžená alkoholom navštívila bez povolenia izbu svojho reprezentačného kolegu Stanovského. A tam sa začalo čosi, nad čím sa rozum zastavuje... Podľa informácií Nového Času sa mu vymočili do postele a výkalmi zašpinili kúpeľňu. „Žiaľ, prešetrujeme aj ďalšie previnenia proti ‚športovej morálke‘ u ostatných členov mládežníckeho tímu,“ pripojil pred dekádou Galovič. Stanovský vtedy cestoval na sústredenie za vlastné peniaze, kým jeho reprezentační kolegovia tam šli na náklady zväzu.     

Key Alvesová má čo ponúknuť.
Krásna volejbalistka udivuje: Som sapiosexuálka! S mužmi to nemám ľahké Zobraziť článok

Náhle zomrela niekdajšia hviezdna bežkyňa na lyžiach Trude Dybendahlová (uprostred).
Celá krajina je v šoku: Lyžiarska hviezda náhle zomrela! Zobraziť článok

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr oznámil smutnú správu: Spravil som chybu Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk