Vojna vo vodnom slalome! Tímlíder sa pustil do olympionikov: Tí mu tvrdo vrátili úder

V slovenskej kanoistike na divokej vode to vrie! O zlých vzťahoch vo vodnoslalomárskom hnutí sa hovorí už dlhšie, pričom situáciu nepomohlo ...

V slovenskej kanoistike na divokej vode to vrie! O zlých vzťahoch vo vodnoslalomárskom hnutí sa hovorí už dlhšie, pričom situáciu nepomohlo urovnať ani to, že iba tento šport nám zásluhou Mateja Beňuša (36) priniesol medailu z Paríža.

Fotogaléria

Po olympiáde situácia ešte viac eskalovala, až sa z toho stala otvorená slovná prestrelka medzi tímlídrom na OH Martinom Stanovským ml. (28) a olympionikmi a ich tímami. Obe strany vytiahli ťažké kanóny...

Po parížskych hrách tréner Elišky Mintálovej Peter Cibák ml. (43) rozposlal športovým funkcionárom a médiám e-mail, v ktorom Stanovského počínanie na OH bolo označené za neadekvátne, pričom vraj nebol oporou tímu po stránke organizačnej a ani ľudskej. Podpísaní sú pod ním športovci vodného slalomu a ich tréneri.

Stanovského reakcia, ktorú zverejnili na zväzovom webe, bola tvrdá a pálil ostrými do olympionikov a ich trénerov. Výnimkou bol len medailista Beňuš. „V jeho prípade sa ukázalo, aký dôležitý je poctivý prístup k príprave, a koncentrácia na jedinú vec a tou bol tréning na olympiádu. Matej ako jediný z našich olympionikov absolvoval všetky preteky Svetového pohára a sústredenia pred olympiádou,“ uviedol na jeho adresu. Beňuša si však tým asi nezískal, keďže Stanovského rozhovor na facebooku označil smejúcim sa smajlíkom. To iní naši olympionici zúrili.

Chce pozornosť

„Najväčším sklamaním bola určite Eliška Mintálová, jej 9. miesto v K1 znamená, že sa oproti minulej olympiáde vôbec neposunula, hoci mala násobne viac prostriedkov na prípravu oproti minulosti. Navyše v kajak krose nepostúpila ani do štvrťfinále. Som veľmi prekvapený, že takáto talentovaná pretekárka nerastie tak, ako by sme očakávali,“ uviedol tímlíder s tým, že by od nej očakával poctivejší prístup k príprave a tiež dodržiavanie základných tímových pravidiel.

Eliška sa navyše podľa neho v tíme dožaduje najväčšej pozornosti a najväčšieho servisu, preto chcela do realizačného tímu zaradiť aj priateľa Tomáša Kačica. „Po jej tohtoročných neúspechoch teraz počúvame kritiku z hnutia s výčitkou, že si niekto urobil v Paríži zásnuby za štátne peniaze,“ doplnil Stanovský. Mintálová sa totiž po svojom vystúpení zasnúbila priamo pri Eiffelovke.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk