Komárno získalo historické body, Spartak zabral naplno: Žilina jasne ovládla derby

Futbalisti KFC Komárno získali prvé body v najvyššej slovenskej súťaži. Po prehrách v úvodných dvoch kolách zabodovali naplno na ihrisku ...
  • Zdroj: TASR

Futbalisti KFC Komárno získali prvé body v najvyššej slovenskej súťaži. Po prehrách v úvodných dvoch kolách zabodovali naplno na ihrisku FC Košice, keď domácich zdolali 1:0.

O ich triumfe v zápase 5. kola Niké ligy rozhodol v 80. minúte rumunský útočník Nandor Tamas.

Domáci boli v prvom polčase ofenzívne aktívnejší, dostali sa až k 14 streleckým pokusom, ale napokon ani jeden nesmeroval na bránku Trefila. Blízko ku gólu bol v 20. minúte Medved, no v sľubnej pozícii netrafil bránku. Trefil o šesť minút pohotovo zasiahol po tom, čo si jeho spoluhráč Pillár hlavou takmer strelil vlastný gól. Dôležitý moment priniesla 35. minúta, keď domáci kapitán Krivák dostal po dvoch fauloch na Voleského v krátkom slede dve žlté

Druhý polčas sa začal šancami Ganbayara a Magdu, ale skóre sa nezmenilo. Rozhodujúci moment zápasu priniesla 80. minúta. V nej Špyrka odcentroval za obranu Košíc, Tamas nespadol do ofsajdovej pasce a zblízka prekonal Šípoša - 0:1. V nadstavenom čase mohol vyrovnať striedajúci Dos Santos, ale po prihrávke Medveda nevyužil sľubnú šancu.

Niké liga, 5. kolo:

FC Košice - KFC Komárno 0:1 (0:0)

Gól: 80. Tamas. Rozhodovali: Očenáš – Jekkel, Kuba, ŽK: Kružliak, Dos Santos - Špyrka, Sylvestr, Trefil. ČK: 35. Krivák (po 2. ŽK)

Košice: Šípoš - Kružliak, Krivák, Jakubko - Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Bokros (85. Innocenti) - Faško (82. Dos Santos) - Medved, Niarchos (46. Magda)

Komárno: Trefil - Diviš, Špiriak, Pillár, Rudzan - Ožvolda (90.+1 Neméth) - Šmehyl (60. Tamas), Špyrka, Ganbayar (90.+1 Adayilo) - Bayemi (60. Sylvestr), Voleský (81. Nagy)

Rozhodujúci gól FC Barcelona vsietil Robert Lewandowski.
Greif a Valjent neodvrátili prehru Mallorcy: Barcelonu spasil Lewandowski Zobraziť článok

Hrdinom Trnavčanov dvojgólový Daniel

Futbalisti Spartaka Trnava zaznamenali prvé víťazstvo v novom ročníku Niké ligy. V sobotňajšom zápase 5. kola najvyššej slovenskej súťaže zvíťazili na ihrisku MFK Skalica 2:1. Mužstvo trénera Michala Gašparíka dvoma gólmi potiahol Erik Daniel, ktorý sa presadil v 59. a 81. minúte. Trnavčania figurujú v neúplnej tabuľke so šiestimi bodmi na 3. mieste, Skaličania majú dva body a klesli na poslednú priečku.

Spartakovci vstupovali do stretnutia po troch kolách s troma remízami a skóre 0:0. Hostia boli v úvodnom dejstve aktívnejší, keď dominovali v hre s loptou, no zo štyroch striel do priestoru brány nedokázali udrieť. Až po hodine hry sa to podarilo Danielovi, ktorý si otvoril strelecký účet v novej sezóne najvyššej súťaže. Rovnaký hráč dokázal poslať Trnavu aj do dvojgólového vedenia, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako kľúčové. Domáci totiž v 92. minúte znížili zásluhou Lukáša Leginusa, na bod však nedosiahli.

Niké liga - 5. kolo:

MFK Skalica - FC Spartak Trnava 1:2 (0:0)

Góly: 90.+2 Leginus - 59. a 81. Daniel. Rozhodovali: Ziemba – Bednár, Juhoš, ŽK: Černek, Podhorin - Kratochvíl, Sabo, 2515 divákov

Skalica: Junas – Černek, Podhorin, Hradecký, Ranko – Nagy, Mášik (62. Kopas) – Yao (62. Gaži), Alves (72. Vlasko), Morong (81. Leginus) – Jibril (72. M. Fábry)

Spartak: Frelih – Holík, Sabo, S. Kóša, Mikovič (86. Pich) – Kratochvíl (86. Kubista), Corryn (46. Paur) – Zeljkovič – Daniel, M. Ďuriš (90.+9 Karhan), Azango (90.+8 Procházka)

Slovenský futbalový reprezentant Lászlo Bénes.
Bénes odštartoval sezónu vo veľkom štýle: Hrdinom Dortmundu dvojgólový Bynoe-Gittens Zobraziť článok

Na Považí kraľujú Žilinčania

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v 5. kole Niké ligy nad AS Trenčín 4:1. "Šošoni" rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v druhom polčase. Hostia hrali od 39. minúty bez vylúčeného Gajdoša, strelecký účet v drese MŠK si premiérovým gólom otvoril český útočník Denis Alijagić.

Derby o Považie bolo od prvej minúty obojstranne mimoriadne emotívne. Žilina začala zápas svižne, zverenci trénera Ščasného výborne kombinovali, ale Bile v ôsmej minúte pálil len do bočnej siete Katićovej bránky. Následne Šošoni pohrozili o 5 minút neskôr, po Káčerovom centri Gidim tečovaná lopta skončila na ľavej tyči trenčianskej bránky. Hostia sa dostali do vedenia v 25. minúte, kedy Uchegbu centroval a Tomáš Hubočan si nešťastne vsietil vlastný gól. Žilinčania pridali, hostia prišli v 39. minúte o vylúčeného Gajdoša, čo bola voda na žilinský mlyn. V 41. minúte prišlo vyrovnanie, Holúbek odkopol loptu priamo ku Gidimu, ktorý ju z hranice šestnástky upratal k tyči Katićovej bránky.

V druhom polčase dominovala Žilina, hostia sa snažili ubrániť výsledok. Presne po hodine hry našiel Bari prihrávkou z ľavej strany osamoteného Káčera, ktorý aj s prispením šťastia prestrelil Katića. Žilinská útočná lavína pokračovala, v 73. minúte našiel Káčer prihrávkou Dominika Javorčeka, ktorý zvýšil vedenie MŠK už na rozdiel dvoch gólov. Štvrtý a posledný gól padol v 82. minúte, kedy si krížnou strelou otvoril strelecký účet v žilinskom drese český útočník Denis Alijagić. Záver zápasu bol pomerne nervózny, no skóre sa už nezmenilo.

MŠK Žilina - AS Trenčín 4:1 (1:1).

Góly: 41. Gidi, 60. Káčer, 73. D. Javorček, 82. Alijagić - 25. Hubočan (vlastný). ŽK: Hranica, Gidi - Stojsavljević, Bariš, Gajdoš, Katić. ČK: 39. Gajdoš (po 2ŽK). Rozhodovali: Valent - Poláček, Pacák. 1939 divákov.

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Hranica (67. D. Javorček), Gidi (89. M. Sauer), Káčer (C), Bari (89. Kopásek) - Kaprálik, Bile (76. Alijagić), Iľko (76. D. Ďuriš).

AS Trenčín: Katić - Hájovský, Bondarenko, Stojsavljević, Holúbek - Ibrahim (89. Mikulaj), Bariš (C), Gajdoš - Sunday, Emeka (63. Donkor), Uchegbu.

Nórsky kanonier Erling Haaland.
Arsenal zvládol ťažký duel a je stále stopercentný: Bombardér Haaland sa vyrovnal Rooneymu Zobraziť článok

Key Alvesová má čo ponúknuť.
Krásna volejbalistka udivuje: Som sapiosexuálka! S mužmi to nemám ľahké Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk