Famózny výkon Vavrovej na Ladies Slovak Golf Open 2024: Titul z Táľov putuje do Nórska!

Na golfom ihrisku Gray Bear na Táľoch sa dnes skončil tretím hracím dňom profesionálny golfový turnaj Ladies Slovak Golf Open 2024.
  • Zdroj: Gray Bear Tále

Na golfom ihrisku Gray Bear na Táľoch sa dnes skončil tretím hracím dňom profesionálny golfový turnaj Ladies Slovak Golf Open 2024.

Turnaj dotovaný sumou 45 000 eur vyhrala Nórka Tina Mazarino s celkovým skóre -6. Na delenom druhom mieste skončila domáca golfistka z golfového klubu Tále Michaela Vavrová (-3) a Novozélanďanka Wenyung Keh (-3). Po ére úspechov Zuzany Kamasovej ide o najlepší slovenský výsledok v ženskom profesionálnom golfe.

Vavrová začínala finálové kolo na priebežnom 10. mieste. Podala však výborný výkon, keď zahrala ihrisko na 67 rán, čo je 5 úderov pod par a to ju vynieslo na vynikajúce druhé miesto. „Veľmi som si to dnes užila, cítila som sa ako taká malá superstar, prišla ma podporiť rodina, ale aj ďalší fanúšikovia golfu. Vedela som, že dokážem na Táľoch zahrať takýto výsledok, ale som veľmi rada, že sa mi to podarilo práve vo finálovom kole takéhoto turnaja“, povedala po skončení turnaja rodáčka z Bojníc.

Výborný výsledok v TOP 10 dosiahla ďalšia Slovenka Katarína Drocárová (+1), ktorá skončila na delenom 7. mieste. „S výsledkom som spokojná, aj keď dnes som si to chvíľu predstavovala aj inak, ale užila som si to a myslím si, že všetko dopadlo tak, ako malo,“ povedala čerstvá profesionálka, ktorá hrala na Táľoch vôbec svoj prvý profesionálny turnaj a odchádza z neho s bankovým šekom.

Víťazkou sa stala Nórka Tina Mazarino, ktorá počas všetkých troch dní predviedla na Táľoch stabilný výkon, kedy každý deň zahrala 2 údery pod par a celkovo tak vyhrala turnaj s výsledkom -6. „Myslím si, že práve moja konzistentná hra bola kľúčom k tomuto úspechu. Verím, že stihnem lietadlo domov a už dnes večer budem oslavovať s rodičmi a mojimi dvoma psami," uzavrela Nórka, ktorá vyhrala na okruhu Ladies European Tour Access Series vôbec svoj prvý turnaj.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk