Borbély o nevysielaní zápasov Slovana v STVR: Vyhovárať sa na peniaze? Na takéto veci sa zdroje nájsť musia...

Ladislav Borbély sa stal populárnym vďaka pozícii futbalového experta verejnoprávnej televízie. To bolo ešte v časoch, kedy všetky významné ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Ladislav Borbély sa stal populárnym vďaka pozícii futbalového experta verejnoprávnej televízie. To bolo ešte v časoch, kedy všetky významné futbalové zápasy boli vysielané na kanáloch STV.

Portál Športweb priniesol rozhovor s Ladislavom Borbélym, v ktorom 69-ročný expert zaujal jasné stanovisko k situácii okolo televíznych práv na významné športové prenosy. "Je mi z toho smutno, lebo takéto duely by mali byť predmetom záujmu našej verejnoprávnej televízie. Až sa mi rozum zastavuje nad tým, že zápas Slovana nemohli vysielať. Futbal a hokej by pre takúto inštitúciu nemali byť problém, lebo je to náš národný záujem. Vyhovárať sa na peniaze? Jednoducho na takéto veci sa zdroje nájsť musia, aj keď čím väčšia je nezávislosť takejto televízie, tým menšia je jej podpora zo strany vlády. Žiaľ, aj takto to u nás funguje," povedal jasný názor Ladislav Borbély.

"Mám všetko, aj také kanály, kde vysielajú len druholigový futbal. Škoda, že nám vypli Českú televíziu, no vidím za tým politiku súkromných staníc, ktoré si chcú uzurpovať sledovanosť," prezradil expert a pokračoval. "Rozhodne sa oplatí priplatiť si za prenosy futbalového Slovana. Pod Vladom Weissom prechádza postupným progresom. Predpokladal som, že najbližší výkonnostný cieľ Slovana je účasť v skupine Európskej ligy, ale Liga majstrov je sen. A ten sen sa v priebehu roka stal reálnou možnosťou. Bratislavský klub v niektorej fáze suverénne prekračuje svoj vlastný tieň," povedal futbalový odborník pre Športweb.

 

Odporúčame z TIVI.sk