Hašek o návrate hráčov z KHL do slovenskej reprezentácie: Pre Rusko je šport najlepšou reklamou!

Slovenskej hokejovej reprezentácii pomôžu v olympijskej kvalifikácii po dlhej prestávke aj hráči z KHL. Táto informácia rozpútala veľkú ...
  • Zdroj: anc

Slovenskej hokejovej reprezentácii pomôžu v olympijskej kvalifikácii po dlhej prestávke aj hráči z KHL. Táto informácia rozpútala veľkú diskusiu, pričom spoločnosť je opäť rozdelená na dva tábory.

FOTOGALÉRIA: O hráčoch z KHL mározhodnúť anketa?!

Z tábora, ktorý nepodporuje účasť hokejistov z KHL na medzinárodných súťažiach, je aj legendárny český gólman Dominik Hašek (59). Ten sa k nedávnemu rozhodnutiu Slovenského zväzu ľadového hokeja vyjadril pre televíziu TA3.

„Ja si myslím, že zásadný problém nie je v hráčoch. Problém taktiež nie je vo zväze, ktorý sa riadi podľa zákonov. Poslanci občanom Slovenska, ale aj Česka dovolili pracovať v Rusku, nezáleží na tom, či je to učiteľ alebo hokejista,“ povedal na úvod bývalý brankár. „A keď to takto máte, bohužiaľ, nastavené, Miroslav Šatan sa rozhodol, že týchto športovcov povolá. Nechcel ich diskriminovať,“ dodal.

Dominik Hašek následne niekoľkokrát zdôraznil, že pre Miroslava Šatana sa absolútne nejednalo o jednoduchú voľbu. „Je to zložité rozhodnutie, ja som rozhodne proti tomu, aby tam títo hráči boli. Nie je to však otázka športu, ale zamestnania v krajine nepriateľa. Hodnoty, ktoré tam vytvárajú, sa potom využívajú proti nám. Šatan vychádza zo zákonov vašej krajiny a možno nechce, aby sa potom hráči so zväzom súdili, že im neumožnil reprezentovať,“ vysvetlil.

„Chlapci urobia pre vašu krajinu na ľade maximum, budú najlepší reprezentanti a chcú reprezentovať. Váš zväz urobil rozhodnutie, ale nie je to jeho problém. Jednoznačne je to problém Slovenska a vašich politikov,“ vyjadril Hašek svoj názor.

Paulína Bátovská Fialková.
Fantastická Bátovská Fialková: Slovensko má zlatú medailu z MS! Zobraziť článok

Výsledky nedávnej ankety hovoria, že na Slovensku bolo proti návratu hráčov z KHL do reprezentácie 48% opýtaných. V Českej Republike toto číslo dosiahlo až hodnotu 75%. „U vás hrá veľa hráčov v KHL, veľa fanúšikov by ich chcelo vidieť, a preto sa rozhodli tak, ako sa rozhodli. Česká republika je však ráznejšie proti tomu, aby hráči z KHL reprezentovali. Treba však povedať, že my tam nemáme žiadneho výborného hráča. Jeden, dvaja hráči, ktorí vôbec nie sú kľúčoví,“ vysvetlil rozdielny postoj oboch krajín.

„Ak máte takéto percento ľudí, ktorí chcú, aby hráči z KHL hrali, tak sa nemôžeme Šatanovmu rozhodnutiu čudovať. Chápem slovenských fanúšikov, že chcú vidieť najlepších hráčov, aby reprezentovali. Možno na ľade urobia pre Slovensko naozaj veľa,“ hovorí.

„Druhá vec je však tá, nie športová, že tým nahrávame Rusku v jeho agresivite a v tom, čo si dovolí proti Ukrajine. Šport je súčasťou spoločnosti a nikdy nie je apolitický. Pre Rusko je šport najlepšou reklamou,“ dodala česká legenda na záver.

Manželstvo Cory a Ralfa Schumachera je už minulosťou.
Schumacherova bývalá svokra nakladá ďalej: Detaily intímneho života s Corou! Ako počali syna? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk