Smutná správa zasiahla Danielu Hantuchovú: Zomrel jej veľmi blízky človek!

V 59 rokoch zomrel bývalý švédsky tenista a neskôr tréner Peter Lundgren, pod ktorého vedením vyhral hviezdny Švajčiar Roger Federer ...

V 59 rokoch zomrel bývalý švédsky tenista a neskôr tréner Peter Lundgren, pod ktorého vedením vyhral hviezdny Švajčiar Roger Federer svoj prvý Wimbledon. Trénoval aj slovenskú tenistku Danielu Hantuchovú.

Fotogaléria

Švédsky kouč si získal renomé ako tréner Čiľana Marcela Riosa, ktorého priviedol do svetovej Top 10. V rokoch 2000-2003 bol koučom Rogera Federera. Švajčiara doviedol k zisku prvého grandslamového titulu.

V roku 2005 Rus Marat Safin pod jeho taktovkou dokráčal k triumfu na Australian Open. Neskôr Lundgren spolupracoval s Cyperčanom Marcosom Baghdatisom, Bulharom Grigorom Dimitrovom či Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom.

O jeho úmrtí informovala rodina na facebooku. "Jeden z najdôležitejších ľudí nás opustil príliš skoro. Bol pre mnohých inšpiráciou a veľkým pomocníkom na kurte aj mimo neho," uviedli Lundgrenov syn Lukas a dcéra Julia. Podľa agentúry SID sa Lundgren v poslednej dobe stretával s vážnymi zdravotnými problémami a vlani mu lekári museli amputovať nohu.

Ako hráč bol Lundgren v tieni slávnych krajanov Matsa Wilandera a Stefana Edberga. Na okruhu ATP získal tri tituly v dvojhre aj vo štvorhre. V roku 1988 sa s Britom Jeremym Batesom prebojovali do deblového finále na Australian Open. Vo svetovom rebríčku sa Lundgren dostal najvyššie na 25. miesto. Viac vo FOTOGALÉRII!

Ilustračná fotografia.
Slovenský klub smúti: Tragicky zahynul futbalista Martin († 47) Zobraziť článok

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar.
Škriniar sa dostal do nemilosti trénera PSG: Takto ho ponížil! Chystajú jeho predaj... Zobraziť článok

Manželstvo Cory a Ralfa Schumachera je už minulosťou.
Schumacherova bývalá svokra nakladá ďalej: Detaily intímneho života s Corou! Ako počali syna? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk