Tréner Vlhovej o silných emóciách: Petra sa hodinu len smiala!

Presne po siedmich mesiacoch a jednom dni od nešťastného zranenia pravého kolena na pretekoch SP v Jasnej sa slovenská lyžiarska hviezda ...

Presne po siedmich mesiacoch a jednom dni od nešťastného zranenia pravého kolena na pretekoch SP v Jasnej sa slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (29) opäť postavila na lyže. Podľa jej trénera Maura Piniho si tieto okamihy zapamätá do konca života. A aké sú ďalšie plány?

Fotogaléria

Únava

Tú veľmi tešilo, že konečne nemusela zaberať iba v posilňovni, ale už aj na svahu. „Lyžovať som nezabudla, čo som už mala aj jemné obavy… Samozrejme, koleno ešte cítim. Je to iné ako pred zranením, ale bolo to super. Dali sme pár jázd, predsa len, nemôžeme začať hneď naplno. Samozrejme, už po pár jazdách som bola unavená a koleno dostalo dosť zabrať, ale je super, že som tu. Aj to je totiž veľký pokrok!“ pripojila.

Pini si myslí, že jeho zverenkyňa si tento deň zapamätá do konca života. „Bolo to veľmi emotívne, keďže sedem mesiacov nemohla pre vážne zranenie robiť to, čo robí najradšej. Najmä prvú hodinu sa Petra celý čas smiala a nesmierne si to užívala. Presne preto sme zorganizovali tento kemp, aby dokázala zo seba dostať tieto emócie,“ doplnil.

Najbližšie plány

Vlhovej tréner prezradil, že postupne končia základnú fyzickú časť prípravy, ktorá bude trvať do polovice septembra. „Ešte stále tak máme niekoľko týždňov, aby sme uzavreli tento diel naplánovaného programu. Skutočná tréningová príprava na snehu sa začne až o mesiac, aj preto sa musíme snažiť, aby sme do Južnej Ameriky odcestovali v perfektnej fyzickej kondícii,“ povedal švajčiarsky expert. Vlhová prvýkrát od hororového pádu na lyžiach vo FOTOGALÉRII!

Na snímke olympijskí medailisti Dukly Banská Bystrica zľava alpská lyžiarka Petra Vlhová a bývalý futbalista František Kunzo.
Peťa Vlhová poslala fotku z osudného miesta: Ten odkaz hovorí za všetko! Zobraziť článok

Česká tenistka Nikola Bartůňková kvôli dopingovému trestu už štyri mesiace hrať nemôže.
Dvojaký meter? Sinnera oslobodili, Češka už štyri mesiace hrať nemôže! Zobraziť článok

Hviezdni hokejoví bratia Quinn, Jack a Luke Hughesoví sa dočkali obrovskej pocty.
Obrovská pocta pre hviezdnych bratov Hughesovcov: TOTO sa ešte nikdy nestalo! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk