Slovan opäť zachránil brankár! Tréner Weiss o Takáčovi: Je naša najväčšia posila

Futbalisti bratislavského Slovana sú už iba jeden víťazný zápas od postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov. Na pôde dánskeho šampióna FC ...
  • Zdroj: TASR

Futbalisti bratislavského Slovana sú už iba jeden víťazný zápas od postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov. Na pôde dánskeho šampióna FC Midtjylland uhrali nádejnú remízu 1:1.

Vďačiť za ňu môžu hlavne brankárovi Dominikovi Takáčovi (25), ktorý sa stal po svojom príchode zo Spartaka Trnava výraznou oporou. Tréner Vladimír Weiss st. (59) sa ho nebál označiť za najväčšiu posilu pre klub za ostatné obdobie.

FOTOGALÉRIA: Tréner Weiss o Takáčovi: Je naša najväčšia posila

Ak by nebolo Takáča, Slovan by takmer určite nebol v play-off milionárskej súťaže. V Celje a Nikózii skvelými zákrokmi vychytal spoluhráčom remízy, ktoré boli na postup ďalej kľúčové. Rovnako vychytal remízu aj na pôde Midtjyllandu. „Opäť chytil 2-3 čisté góly, respektíve nebezpečné momenty. Na to tu je, na to sme ho brali. Je vynikajúci brankár s neuveriteľným reflexom. Dá sa povedať, že je najväčšou posilou Slovana za posledné obdobie,“ povedal po zápase pre Nova Sport 6 Weiss st.

Psychológia

V Slovane tak môžu jasať, že nedostal podobnú ponuku z iného klubu, lebo v tom prípade by ako odchovanec Spartaka k belasým neprestúpil. „Samozrejme, že vždy je ten prechod z Trnavy do Slovana ťažký. Tréner Weiss vie, čo je psychológia a kedy má pochváliť. Brankár Takáč mu to vracia výbornými výkonmi,“ konštatoval bývalý hráč Trnavy Peter Ďuriš (43).

Niekdajší brankár Slovana Ladislav Molnár (63), ktorý s Košicami ochutnal Ligu majstrov, uviedol, že v takýchto zápasoch je potrebná pomoc od brankára. „Dominik si svoje miesto absolútne zastal. Je to brankár pre Slovan. Presne toto potrebovali. Chytá s pokojom, nič si nekomplikuje. Nerozhodí ho ani to, že nemá najlepšiu hru nohou. Na ihrisku sa rozhoduje správne, vie výborne vyhodnotiť situáciu,“ opísal.

Malé chyby

Ďuriš si myslí, že Takáč sa musí vyvarovať malých chýb, aké ukázal pri rozohrávke aj v Dánsku, pretože ak by boli potrestané, Weiss by ho určite nechválil. „Každopádne tréner je veľký psychológ a vie, čo hráči potrebujú na to, aby rástli. Takisto vie veľmi dobre, ako má komunikovať mediálne o každom hráčovi,“ doplnil s tým, že až čas ukáže, či je Takáč najlepší nákup pre Slovan.

Molnár pripojil, že hoci tréner Weiss uviedol, že Dominik je najlepšia posila za posledné obdobie, nie je viac ako nejaký iný hráč v poli. „Každý v mužstve si musí odviesť svoju robotu. Ako Dominik pomáha tímu, tak aj jemu často pomôžu v náročných situáciách spoluhráči. Či už dobrým blokom, alebo sklzom na poslednú chvíľu,“ dodal.

Slovan odohral v Dánsku vyrovnaný duel
Slovan vybojoval v Dánsku dobrý výsledok: O všetkom sa rozhodne v Bratislave Zobraziť článok

Koho belasí za posledný rok ešte angažovali?

- Róbert Mak

.- Július Szöke

- Jurij Medveděv

- Alen Mustafič

- Idjessi Metsoko

- David Strelec

- Marko Tolič

- Kyriakos Savvidis

- César Blackman

- Kevin Wimmer

- Milan Borjan

- Spyros Risvanis

- Gerson Rodrigues

Gól Cesara Blackmana
Pätička a gól pomedzi nohy: Vychutnajte si presný zásah netradičného strelca Slovana Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk