Slafkovský sa nebojí, že ho Laine vytlačí: Aha, aký odkaz posiela kontroverznému Fínovi!

Vedenie Montrealu Canadiens zbrojí na ďalšiu sezónu a všetko naznačuje, že útočné rady budú plné hviezdnych mien. Najnovšou posilou je ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vedenie Montrealu Canadiens zbrojí na ďalšiu sezónu a všetko naznačuje, že útočné rady budú plné hviezdnych mien. Najnovšou posilou je kontroverzný Fín Patrik Laine, ktorý síce patril medzi top strelcov NHL, ale jeho kariéru brzdili zranenia a psychické problémy.

Laine sa netají radosťou z návratu do Kanady a v Montreale ho už netrpezlivo očakávajú fanúšikovia aj spoluhráči. Juraj Slafkovský, mladá slovenská nádej Montrealu, však neprejavuje žiadne obavy z Laineho príchodu. Naopak, slovenský útočník je nadšený z toho, že bude mať po svojom boku takého strelca.

"Som nadšený a môže za to najmä jeho trejd," vyjadril sa Slafkovský pre NHL.com počas NHL Europe Player Media Tour v Prahe. Pre mladého Slováka nie je Laine neznámou tvárou. "V roku 2016 som bol jeho veľký fanúšik, sledoval som, či bude jednotkou on alebo Matthews," priznal Slafkovský.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Špekuláciám je koniec! Odhalený skutočný dôvod Slafkovského absencie v olympijskej kvalifikácii Zobraziť článok

Teraz má jedinečnú príležitosť hrať po boku svojho idolu. Dokonca už horúčkovite premýšľa, s kým bude v novej sezóne nastupovať, čo len podčiarkuje jeho nadšenie z blížiaceho sa začiatku sezóny. Laineho príchod môže byť pre Montreal obrovským krokom vpred, najmä ak sa podarí fínskemu útočníkovi prekonať svoje problémy a opäť sa dostať medzi špičku NHL. 

"Som si istý, že chce prísť a vzkriesiť svoju kariéru a mám pocit, že Montreal je dobrým miestom na to, aby sa mu to podarilo," dodal Slafkovský, ktorý verí, že spolu s Lainem vytvoria v Montreale zabijacké duo. Fanúšikovia Canadiens sa tak môžu tešiť na vzrušujúcu sezónu, v ktorej by mohli práve títo dvaja talentovaní útočníci zohrávať kľúčové úlohy. Montreal má šancu stať sa opäť tímom, s ktorým bude treba rátať.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk