Špekuláciám je koniec! Odhalený skutočný dôvod Slafkovského absencie v olympijskej kvalifikácii

Slovenská hokejová reprezentácia sa v blížiacej olympijskej kvalifikácii v Bratislave predstaví bez jednej zo svojich najväčších hviezd. ...
  • Zdroj: br

Slovenská hokejová reprezentácia sa v blížiacej olympijskej kvalifikácii v Bratislave predstaví bez jednej zo svojich najväčších hviezd. Hrať nebude útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský. Pravý dôvod prezradil zámorský novinár Nicolas Cloutier z kanadskej športovej televízie TVA Sports.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Po oznámení konečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na olympijskú kvalifikáciu v Bratislave, ktorá štartuje 29. augusta, rezonovala najmä téma účasti hráčov z ruskej KHL. Trochu v úzadí tak boli absencie Juraja Slafkovského, Erika Černáka a Petra Cehlárika. Prezident zväzu Miroslav Šatan na adresu neúčasti hráčov z NHL Slafkovského a Černáka len stroho poznamenal, že v určitých momentoch viazla komunikácia a napokon ich neuvoľnili ich kluby.

Šéfa zväzu teší, že udržal kanadského experta.
Hokejových expertov predĺženie zmluvy s Ramsayom rozdelilo: Prečo doteraz nenašli náhradu? Zobraziť článok

Chcel hrať

Bývalý obranca NHL a televízny expert Boris Valábik sa zamyslel nad absenciou Juraja Slafkovského a v rozhovore pre portál Šport24.sk vymenoval tri možné príčiny. "Neviem presne, čo sa deje medzi zväzom a Jurajom, avšak podľa mňa prichádzajú do úvahy tri scenáre. Buď sa chcel svedomito pripravovať na nadchádzajúcu sezónu NHL a uprednostnil ju pred reprezentáciou, alebo ho nepustil klub, pretože s ním podpísal rekordný kontrakt a nechce, aby sa zranil. Do úvahy taktiež prichádza možnosť, že v jeho rozhodnutí mohlo hrať rolu určité znechutenie z uplynulých majstrovstiev sveta v Česku."

Isté je jedno, samotný Juraj Slafkovský mal záujem bojovať v slovenských farbách a pred domácim publikom o miestenku na olympijských hrách 2026. Potvrdil to krátko po tom, ako 1. júla podpísal novú osemročnú zmluvu s Montrealom Canadiens v celkovej hodnote 60,8 mil. dolárov. "Som pripravený reprezentovať moju krajinu, ale rozhodnutie nie je na mne. Rozhodovať o tom bude vedenie Canadiens."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk