Marek Hamšík o prestupoch: Kolotoč sa otvorí až v poslednom týždni a bude to šialené

Marek Hamšík pre STVR porozprával o slovenských hráčoch na prestupovom trhu. Okrem toho zhodnotil šance Slovana na Ligu majstrov.
  • Zdroj: TASR

Marek Hamšík pre STVR porozprával o slovenských hráčoch na prestupovom trhu. Okrem toho zhodnotil šance Slovana na Ligu majstrov.

Na sociálnej sieti X (predtým Twitter) redaktor STVR Tomáš Kotlárik zverejnil vyjadrenia Mareka Hamšíka k rôznym futbalovým témam. "Myslím si, že prestupový kolotoč sa otvorí až v poslednom týždni a bude to šialené. Uvidíme, aká bude situácia s Davidom Hanckom. Stále hrá vo Feyenoorde,  čo je kvalitný klub a bude hrať Ligu majstrov. Prial by som ostatným chalanom, ako sú Haraslín a Schranz, aby sa posunuli do zahraničia a vyskúšali si európsky futbal v lepších ligách. Leo Sauer je na hosťovaní v Brede. Ligu pozná, a ak mu dá klub šancu ukázať sa, bude to v jeho prospech a aj v prospech reprezentácie. Stano Lobotka je v top klube. Nevidím problém, že neprestúpil. Neapol má nového trénera - Conte získal mnoho trofejí. Neapol patrí stále do top 15 klubov v Európe," povedal člen realizačného tímu slovenskej futbalovej reprezentácie.

Zahrá si Slovan Ligu majstrov?

"Šance Slovana sú veľké. Cestu si vykopali dobrými výsledkami aj dobrou hrou. V domácich zápasoch proti súperom v Európe dominovali. Dáni majú mladý tím, zakladajú si na tom a určite to bude fyzicky pripravený tím. Slovan v posledných rokoch hrával európske súťaže. Má teraz na dosah Ligu majstrov. Tréner posúva Slovan a slovenský futbal môže byť rád, že sa niečo takéto vôbec deje a všetci klubu držíme palce," tvrdí Marek Hamšík v rozhovore pre STVR.

Jedným z lídrov Slovana je David Strelec, ktorý má skvelú formu. "David presvedčil aj na Eure a má formu. Je mladý a dvere má do zahraničia stále otvorené - dúfam, že sa tam aj vráti," hovorí rodák z Banskej Bystrice.

Návrat Maka do reprezentácie?

Mareka Hamšíka sa Tomáš Kotlárik spýtal aj na názor na prestup Róberta Maka do Slovana a jeho možný návrat do reprezentácie. "Tak ako v živote, aj vo futbale nikdy nehovor nikdy. Uvidíme, ako celá situácia dopadne. Robovi príchod do Slovana sadol. Podáva dobré výkony, strieľa góly a je doma, takže je to super, s Jurajom Kuckom celú svoju kariéru odohrali v zahraničí a sú to naďalej kvalitní hráči. Majú čo dať Slovanu a našej lige. Určite sú pre klub iba prínosom."

Odporúčame z TIVI.sk