Česi sa pustili do Šatana: Slováci zobrali hráčov z ligy, ktorá propaguje vojnu, vraždy a utrpenie...

Nemohlo to ostať bez povšimnutia... SZĽH sa rozhodol umožniť hráčom z KHL zabojovať o olympiádu v najcennejšom drese. Najskôr sa ozvali ...

Nemohlo to ostať bez povšimnutia... SZĽH sa rozhodol umožniť hráčom z KHL zabojovať o olympiádu v najcennejšom drese. Najskôr sa ozvali bratia Pospíšilovci, neskôr hokejoví odborníci a všetko sleduje aj zahraničie. Od našich bratov po rieke Morava prišla obrovská vlna kritiky...

Fotogaléria

SZĽH oznámil nomináciu Slovenska pre zápasy v Bratislave, kde sa bude bojovať o miestenku do Talianska. Olympijská kvalifikácia bude aj s hráčmi KHL a okamžite prišla reakcia z Česka. Média spoza rieky Moravy poslali tvrdé slová adresované nášmu zväzu. "Šéf tamojšieho zväzu a zároveň generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan v súvislosti s návratom hokejistov z KHL do národného tímu dokonca na tlačovej konferencii karhal novinárov," píše CNN Prima News.

Na olympiáde v Taliansku sa neobjavia režimy, ktoré kolaborujú s Putinom. "Paradoxom je, že samotný olympijský výbor vylúčil z kvalifikácie bieloruský tím, pretože predstavitelia krajiny majú blízko k Putinovi. Slovensko zaujíma dosť pochybný postoj, minimálne z etického hľadiska," napísal isport.blesk.cz.

Azda najkritickejší bol komentár, ktorý sa objavil na webe idnes.cz: "Na nadchádzajúcu olympijskú kvalifikáciu nominoval slovenský tím troch hokejistov z ruskej súťaže, ktorá propaguje vojnu na Ukrajine vrátane násilia, vrážd a utrpenia," píše autor článku.

"Tento problém už rozdeľuje spoločnosť. A môže napáchať veľa škody aj v jednej kabíne. Budú v nej aj bratia Pospíšilovci," pokračoval.

"Za nezmyselný možno označiť aj verdikt miestneho výkonného výboru. Posledné dva roky sa utápal v alibizme. Pred tohtoročným svetovým šampionátom ustúpil s tým, že hráči z KHL by mohli reprezentovať, ale neprišli by z zdravotných, osobných, rodinných alebo iných dôvodov," pripomenul autor komentára.  

Na záver článku sa objavil aj citát Mária Grmana, ktorý tvrdil, že za možnosť reprezentovať môžu vďačiť hráči z KHL novej vláde. Za tento výrok ho chceli kompetentní dokonca z nominácie vylúčiť. "Návrat k tej údajnej „apolitickosti“. Nezávislosť, na ktorú hrá slovenský zväz. Paradoxne, práve Grman - jeden z emisárov KHL - to najlepšie zostrelil svojím vyhlásením," uzatvára autor článku na stránke idnes.cz.

Ivana a Marián to vedia roztočiť.
Gáboríkovci to na festivale poriadne roztočili: Odchytili si známeho amerického speváka! Zobraziť článok

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan a generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.
Šatan obhajuje nomináciu hráčov z KHL, ostré slová na adresu Grmana: Chceli sme ho vyraziť! Zobraziť článok

Šéfa zväzu teší, že udržal kanadského experta.
Ramsay predĺžil zmluvu o ďalší rok: Tu je dôvod, prečo sa rozhodol pokračovať Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk