Náš olympijský medailista skončil ako bezdomovec: TOTO mi zničilo život! Odpustila mu slávna dcéra

Z výslnia sa dostal až na dno spoločenského života. Reč je o československom boxerovi Jánovi Franekovi, ktorý má na konte olympijský ...

Z výslnia sa dostal až na dno spoločenského života. Reč je o československom boxerovi Jánovi Franekovi, ktorý má na konte olympijský bronz. Následne ale holdoval alkoholu a hazardu. O všetko prišiel a roky sa pretĺkal ako bezdomovec.

Fotogaléria

„Urobil som vtedy chybu. Zamestnal som sa v jednom kasíne, kde potrebovali ochrankára. Tri mesiace trvalo, kým som sa naučil hrať, prepadol som hre a začal som byť závislý. Chodil som boxovať profesionálne zápasy a nudil som sa. Najprv som trikrát za sebou vyhral a myslel som si, že to už viem a je mám na to schopnosti. Potom som začal prehrávať, vyberal som našetrené peniaze, stupňovalo sa to a po roku sa to už nedalo zabrzdiť. Doma začali chýbať peniaze. Trikrát som bol na liečení, rozviedol som sa... Ako hráča ma nechali samého, tak som chodil po herniach. Začal som prehrávať autá, byty a zostal som na ulici,“ prehovoril Franek o svojej búrlivej minulosti.

Ján je tiež otcom Barbory Franekovej, ktorá sa v roku 2009 stala víťazkou súťaže Miss Slovensko. Vtedy sa aj viac dostal do povedomia životný príbeh nášho olympionika. Nikdy nemali spolu ideálny vzťah, no ľady sa pohli a svojmu otcovi pomáha.

„Žil som na ulici a doteraz žijem ako bezdomovec. Málo ľudí ma osloví, málo ma spoznáva. Najhoršie bolo, keď mi bola zima a bol som vyhladovaný. Nemal som čo dať do úst. Je to nezávideniahodné,“ priznal bývalý boxer.

Ján ale je podľa svojich slov z najhoršieho vonku. „Teraz som spokojný a je mi dobre. Dostávam olympijskú rentu a dá sa žiť už. Je to lepšie, ako bolo. Najhoršie som už prežil a zažínam žiť lepšie ako predtým,” uzavrel. Viac nájdeš vo FOTOGALÉRII!

Bývalý nemecký futbalový reprezentant Eike Immel.
Nemecká futbalová legenda padla na samé dno: Denne živorí s pár eurami! Zobraziť článok

Český jazdec Ondrej Chytil neprežil náraz do stromu.
Obrovská tragédia: Český jazdec († 32) zahynul počas pretekov, dojemné odkazy ľudí Zobraziť článok

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan a generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.
Šatan obhajuje nomináciu hráčov z KHL, ostré slová na adresu Grmana: Chceli sme ho vyraziť! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk