Ružomberok je na prahu najväčšieho klubového úspechu: Slovák im stojí v ceste za miliónmi

Vo štvrtok hrali v Splite, v piatok tam mali problémy s lietadlom, až v sobotu prileteli domov, aby už v nedeľu odleteli do Jerevanu.

Vo štvrtok hrali v Splite, v piatok tam mali problémy s lietadlom, až v sobotu prileteli domov, aby už v nedeľu odleteli do Jerevanu.

Fotogaléria

50 na 50

Výhodou pre oba kluby je to, že si nútene odložili svoje ligové zápasy. Liptáci mali v nedeľu čeliť Komárnu, ale keďže sa zápas v Jerevane musí hrať už v utorok (vo štvrtok hrá doma v KL Pjunik Jerevan), tento zápas sa preložil na 24. septembra. „Šance sú päťdesiat na päťdesiat a je dôležité sa za krátky čas dostatočne zregenerovať a kvalitne sa pripraviť na to, aby sme si z prvého zápasu priniesli dobrú východiskovú pozíciu pred domácim zápasom,“ uviedol pre klubový web asistent trénera Peter Tomko.

Podľa neho má Noah veľa kvalitných legionárov hlavne v hre smerom dopredu. „Vieme aj o nejakých medzerách v ich mužstve,“ pripojil s tým, že majú jasný plán uhrať pred odvetou výsledok, ktorý im nechá otvorené postupové dvere do hlavnej fázy. Za to by klub získal odmenu 3,17 milióna eur. Ak by vypadol, bolo by to bolestné 750-tisíc eur. Klub doteraz zarobil 700-tisíc eur, no problém je ten, že musí platiť aj drahé cesty. Len tie do Kazachstanu a teraz do Arménska ho vyšli na približne 400-tisíc eur.

Tretí pokus

Pre Liptákov to bude tretí pokus o prienik do hlavnej fázy európskej súťaže. Oba predchádzajúce zažili v sezóne 2006/2007. V 3. predkole Ligy majstrov (vtedy poslednom pred skupinovou fázou) nestačili na CSKA Moskva. V Rusku najprv prehrali 0:3 a následne doma 0:2. Šancu na opravu mali vo vtedajšom Pohári UEFA. Doma však s Club Bruggy prehrali 0:1 a v Belgicku im tak nepomohla na postup do skupiny ani remíza 1:1.

Franek je vraj s dcérou v kontakte.
Náš olympijský medailista skončil ako bezdomovec: TOTO mi zničilo život! Odpustila mu slávna dcéra Zobraziť článok

Slavia Praha potrápila viacerých gigantov.
Slavia Praha predstavila tretí dres: Za koľko si ho môžete kúpiť? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk