Ružomberok je na prahu najväčšieho klubového úspechu: Slovák im stojí v ceste za miliónmi

Vo štvrtok hrali v Splite, v piatok tam mali problémy s lietadlom, až v sobotu prileteli domov, aby už v nedeľu odleteli do Jerevanu.

Vo štvrtok hrali v Splite, v piatok tam mali problémy s lietadlom, až v sobotu prileteli domov, aby už v nedeľu odleteli do Jerevanu.

Fotogaléria

V pondelok sa pripravovali v Arménsku, aby tam dnes uspeli v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy proti FC Noah, ktorého oporou je Slovák Martin Gamboš (26). Futbalisti MFK Ružomberok prežívajú náročné dni, pričom veria, že sa zastavia až v hlavnej fáze tretej najvýznamnejšej pohárovej súťaže.

Ružomberčania ešte ani nestihli vstrebať eufóriu z postupu cez favorizovaný Hajduk Split a už ich dnes čaká zápas, ktorý im môže pomôcť zmeniť kariéry. Podobne to však vnímajú aj ich súperi z arménskeho FC Noah. Tí v tejto sezóne nielenže dokázali vyradiť prvého súpera v pohárovej Európe, ale už rovno troch. Posledným z nich bol grécky veľkoklub AEK Atény. Keď sme vyradili favorita, prečo by sme to nedokázali proti rovnocennému súperovi?! Asi takto rozmýšľajú oba kluby.

Aktivita

Jedno je isté, nech postúpi ktokoľvek, určite bude radosť aj na Slovensku. Za Noah totiž nastupuje aj náš stredopoliar Martin Gamboš. „Vďaka nášmu portugalskému trénerovi Ruiovi Motovi hráme proti každému súperovi aktívny futbal. Taktiku sme nemenili ani proti AEK Atény a určite ju nezmeníme ani proti Ružomberku,“ uviedol žilinský odchovanec, ktorý sa už teší aj na budúcotýždňovú odvetu (29. 8.), keďže z rodného mesta to budú mať blízko nielen jeho rodinní príslušníci, ale aj priatelia a možno pomaly aj sám využije celú kvótu vstupeniek pre hosťujúce mužstvo...

Hoci jeho súčasný klub vznikol iba v roku 2017, stojí už na prahu veľkého európskeho úspechu, a to má káder, ktorý má iba o necelý milión eur vyššiu hodnotu (7,7 mil. eur) ako ružomberský tím (6,75 mil. eur). Dá sa tak očakávať vyrovnaná konfrontácia.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk