Šatan obhajuje nomináciu hráčov z KHL, ostré slová na adresu Grmana: Chceli sme ho vyraziť!

To, čo sme avizovali dopredu, sa stalo aj skutočnosťou. Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia v olympijskej kvalifikácii na ZOH aj ...

To, čo sme avizovali dopredu, sa stalo aj skutočnosťou. Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia v olympijskej kvalifikácii na ZOH aj traja hráči z KHL.

Fotogaléria

V boji o postupovú priečku proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu (29. augusta - 1. septembra) nám pomôžu Martin Gernát (31), Mário Grman (27) a Adam Liška (24). Chýbať však budú Erik Černák, Peter Cehlárik i Juraj Slafkovský. Kvôli niektorým vyjadreniam mal chuť Miroslav Šatan (49) vyhadzovať.

Šatan prišiel na tlačovú konferenciu v bojovej nálade, odhodlaný obhájiť rozhodnutia zväzu, pričom už hneď na úvod deklaroval svoj postoj v tejto horúcej téme, ktorá aktuálne ostro rezonuje v slovenskej spoločnosti. „Nominácia spôsobuje trenice v spoločnosti už dva roky. Sme rozdelení na dva tábory, ale veríme, že práve my hokejisti pôjdeme príkladom v otázke spolupráce.

Vieme, že ľudia majú iné názory, ale toto mužstvo dokáže pre Slovensko bojovať aj s dvoma rôznymi pohľadmi. Toto bola naša filozofia. Nechceme riešiť politické otázky. Sme športová organizácia, chceme riešiť šport,“ povedal šéf zväzu s tým, že s útočníkom Martinom Pospíšilom si už veci vyjasnili.

Ten sa totiž vyjadril, že zvažuje účasť v reprezentácii po tom, čo sa ukázalo, že v kabíne budú aj hokejisti pôsobiaci v ruskej KHL. „Nakoniec sa rozhodol prísť hrať, aj spolu so svojím bratom, čo je super. Budú to ťahúni mužstva. Nikto nechce zmeniť jeho názor. Práve naopak, chceme ukázať, že sa vieme ako kabína spojiť, aj keď sú medzi nami názorové rozdiely. Hráme predsa pre spoločný cieľ - chceme vybojovať postup pre Slovensko na ZOH. On tento cieľ chápe,“ vysvetlil šéf nášho hokeja.

Slovenský hokejový reprezentant Peter Cehlárik.
Cehlárik o tom, prečo jeho meno chýba v reprezentačnej nominácii: Mal som telefonát... Zobraziť článok


Iná situácia bola pri Grmanovi, ktorý sa mal pre ruské médiá vyjadriť, že po zmene vlády na Slovensku už môžu hráči z KHL reprezentovať. „Absolútne nesúhlasím s takýmito výrokmi. Dokonca sme uvažovali o jeho vyradení z kádra na základe týchto komentárov. My sme apolitická inštitúcia a nechceme, aby sa hráči k takýmto témam vyjadrovali. Je to jeho osobné vnímanie, my s ním absolútne nesúhlasíme. Máme úplnú voľnosť a nomináciu vyberáme podľa nášho uváženia,“ ohradil sa Šatan.

Neúčasť našich dvoch najväčších lídrov, Juraja Slafkovského a Erika Černáka, vysvetlil však len stroho. „Sú to lídri, počítali sme, že tu budú. Po konverzácii s hráčmi, ktorá niekedy aj viazla, a po komunikácii s generálnymi manažérmi ich klubov, padlo rozhodnutie, že neprídu,“ uzavrel prvý muž slovenského hokeja.

Nominácia SR na kvalifikáciu ZOH

Brankári: Denis Godla (Slovan), Samuel Hlavaj (Iowa), Stanislav Škorvánek (Hr. Králové)

Obrancovia: Peter Čerešňák (Pardubice), Martin Fehérváry (Washington), Mário Grman (Vladivostok), Martin Gernát (Jaroslavľ), Michal Ivan (Liberec), Samuel Kňažko (Cleveland), Patrik Koch (Utah), Šimon Nemec (New Jersey)

Útočníci: Marek Hrivík (Leksands), Miloš Kelemen (Utah), Róbert Lantoši (Liberec), Adam Liška (Čerepovec), Lukáš Cingel, Kristián Pospíšil (obaja Brno), Martin Pospíšil (Calgary), Miloš Roman, Libor Hudáček (obaja Třinec), Pavol Regenda (Anaheim), Marián Studenič (Färjestad), Matúš Sukeľ (Litvínov), Adam Sýkora (Hartford), Tomáš Tatar (New Jersey)

Talentovaný záložník si svojim príspevkom na sociálnej sieti poriadne zavaril.
TOTO zverejnil mladý Barcelončan na sociálnej sieti: Škandalóznu fotku zmazal príliš neskoro! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk