Slovenský obranca odišiel zo Slavie Praha: Hrať bude na severe Európy

Slovenský futbalový obranca Michal Tomič zamieril zo Slavie Praha na polročné hosťovanie do nórskeho FK Bodö/Glimt, aj s opciou na prípadný ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský futbalový obranca Michal Tomič zamieril zo Slavie Praha na polročné hosťovanie do nórskeho FK Bodö/Glimt, aj s opciou na prípadný trvalý prestup.

Tomič prišiel do Edenu vo februári 2023 zo Slovácka, jarnú časť sezóny potom strávil na hosťovaní v Mladej Boleslavi. V uplynulom ročníku nastúpil v červeno-bielom drese na 21 ligových stretnutí a dvakrát skóroval. Šesť štartov si pripísal v Európskej lige, kde Slavia prvýkrát v histórii vyhrala základnú skupinu.

Dvadsaťpäťročný hráč figuroval aj v širšom kádri slovenskej reprezentácie na ME 2024, zabojovať o účasť v Nemecku mu však znemožnilo svalové zranenie. V prebiehajúcej sezóne sa Tomič predstavil v dvoch stretnutiach, hral proti Sigme Olomouc a s Českými Budějovicami.

Bodö/Glimt je úradujúci nórsky majster, ktorý tamojšiu Eliteserien vyhral v uplynulých štyroch sezónach trikrát a tabuľku vedie aj v súčasnosti. V play off Ligy majstrov sa stretne s CZ Belehrad.

Bývalý nemecký futbalový reprezentant Eike Immel.
Nemecká futbalová legenda padla na samé dno: Denne živorí s pár eurami! Zobraziť článok

Ružomberskí futbalisti sa po dvoch prehrách s tureckým Trabzonsporom lúčia s Európskou ligou.
Ružomberok je krok od postupu do hlavnej fázy: Súper je veľká neznáma! Zobraziť článok

Weiss st. netajil, že by si dokázal predstaviť návrat svojho bývalého zverenca. 
Bude Slovan nečakane loviť u konkurencie? Weiss: Zišiel by sa nám! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk