Poriadne dusno na tlačovke: Šatan zaútočil na novinárov, chystá právne kroky

Na tlačovej konferencii bolo poriadne dusno! Účasť hráčov pôsobiacich v KHL na olympijskej kvalifikácii rozdelila verejnosť na dva tábory.
  • Zdroj: anc

Na tlačovej konferencii bolo poriadne dusno! Účasť hráčov pôsobiacich v KHL na olympijskej kvalifikácii rozdelila verejnosť na dva tábory.

FOTOGALÉRIA: O olympiádu zabojujú aj hráči z KHL: V nominácii chýba hviezdna dvojica

V pondelok dopoludnia oznámil Slovenský zväz ľadového hokeja oficiálnu nomináciu na blížiacu sa olympijskú kvalifikáciu v Bratislave. Potvrdili sa aj špekulácie z ostatných dní. O miestenku pod piatimi kruhmi bude bojovať aj trojica hráčov z KHL – Martin Gernát, Mário Grman a Adam Líška. 

Novinári mali v rámci záveru tlačovej konferencie príležitosť pýtať sa otázky Miroslava Šatana. Samozrejme, hlavnou témou bola spomínaná účasť hráčov pôsobiacich v Rusku. „Od roku 2019 existuje štatút reprezentanta, kde sa píše o morálke a etických hodnotách hráča. Hráči, ktorí hrajú v KHL - táto súťaž slúži na propagandu - neporušujú štatút reprezentanta?“ opýtal sa Tomáš Prokop, redaktor denníka Šport.

Prezident SZĽH zástupcov médií v odpovediach vôbec nešetril. „V štatúte nikde nie je napísané, čo hovoríš. Tvoja morálka je tvoja morálka, každý človek ju má inú. Na Slovensku žijú ľudia, ktorí rôzne volia, nás nezaujíma, ako volia, sme tu pre všetkých. Či sú napravo, alebo naľavo, či volia kresťanov, alebo ateistov. My reprezentujeme celé Slovensko,“ predostrel svoj pohľad bývalý úspešný útočník. 


Vzápätí však ešte na adresu novinára dodal: „Rob trošku menej aktivizmu a viac športovej žurnalistiky. Menej rieš politiku a kritizuj športové veci, pretože si športový novinár.“

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
O olympiádu zabojujú aj hráči z KHL: V nominácii chýba hviezdna dvojica Zobraziť článok

PRÁVNA CESTA?

Tomáš Ďutka, redaktor televízie Markíza, iba pred niekoľkými dňami uverejnil na sociálnych sieťach komentár, ktorý začal internetom bleskovo kolovať. „Tréneri údajne mali hotovú nomináciu bez hráčov z KHL. Lenže Šatan ju vraj zhodil zo stola so slovami, že hráči z Ruska tam musia byť,“ uviedol.

Tlačovej konferencie sa zúčastnil aj jeho kolega zo spomínaného média Miroslav Helda. „Povedali ste, že ste pri zostavovaní nominácie išli po výkonnostnej stránke hráčov a že ste apolitická organizácia. Chcem sa spýtať, keby niektorý z hráčov hral, napríklad, za Taliban a mal by svoju výkonnosť na úrovni reprezentanta, či by to aj tak bolo v poriadku ho zavolať. Ja osobne si nemyslím, že je rozdiel, či hrá hráč v KHL, alebo by hral v Afganistane za Taliban,“ položil otázku.

Miroslav Šatan okamžite oponoval a na diaľku neváhal poslať odkaz ani Tomášovi Ďutkovi. „To je váš názor, ste úplne mimo. Tak ako redaktor z vašej televízie, ktorý šíril dezinformácie a vyslovene klamal, že ja vkladám trénerom hráčov do zostavy. Ten pán novinár môže čakať, že to zváži pravdepodobne aj právne oddelenie, či tam budú nejaké následky,“ vyrukoval s ostrou reakciou. 

Tréner slovenských hokejistov SR Craig Ramsay a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Ramsayho budúcnosť v repre spečatená: Prehovoril šéf zväzu Šatan! Zobraziť článok

Bývalý nemecký futbalový reprezentant Eike Immel.
Nemecká futbalová legenda padla na samé dno: Denne živorí s pár eurami! Zobraziť článok

Martin Pospíšil a Jozef Golonka.
Legendárny Jozef Golonka sa pustil do Martina Pospíšila: Nech nehrá, nech sa vráti do NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk