O olympiádu zabojujú aj hráči z KHL: V nominácii chýba hviezdna dvojica

V tíme trénera Craiga Ramsayho na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 figurujú aj hokejisti pôsobiaci v KHL.

V tíme trénera Craiga Ramsayho na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 figurujú aj hokejisti pôsobiaci v KHL.

Fotogaléria

Dres Slovenska si v Bratislave v zápasoch proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu (od 29. augusta do 1. septembra) oblečú Martin Gernát, Mário Grman i Adam Liška. Naopak, v nominácii chýbajú ofenzívni ťahúni Peter Cehlárik a Juraj Slafkovský.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu ešte hráči z KHL za Slovensko nehrali. Otázka ich nominácie bola "horúca" už pred májovými MS v Ostrave. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového (SZĽH) sa vtedy pred šampionátom zaoberal aj témou ich účasti v národnom tíme.

Členovia VV konštatovali, že "každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre slovenskú reprezentáciu je táto téma pre MS 2024 uzavretá."

V KHL pôsobili v uplynulej sezóne ešte aj Michal Krištof, Michal Čajkovský, Tomáš Jurčo, Christián Jaroš, Adam Húska a Patrik Rybár. Všetci okrem Húsku majú platné zmluvy v tejto súťaži aj na sezónu 2024/2025.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk