O olympiádu zabojujú aj hráči z KHL: V nominácii chýba hviezdna dvojica

V tíme trénera Craiga Ramsayho na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 figurujú aj hokejisti pôsobiaci v KHL.

V tíme trénera Craiga Ramsayho na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 figurujú aj hokejisti pôsobiaci v KHL.

Fotogaléria

Obaja sa nedávno vyjadrili, že hrať v tíme s hráčmi z KHL im "nevonia", napokon v nedeľu večer na sociálnej sieti zverejnili spoločné vyjadrenie a potvrdili štart v kvalifikácii ZOH: "Určite vám v posledných dňoch neunikli informácie s otázkou, či my bratia nastúpime za reprezentáciu Slovenska v rámci kvalifikácie na ZOH. Vyjadrenie k hráčom z KHL a ich účasti v reprezentácii už bolo z našej strany povedané dosť a je známe, aký máme k tomu postoj. Je už na každom z vás, aby si vytvoril názor na danú vec a podľa nej sa správal a tiež verili tomu, čo je správne. Ale naša chuť reprezentovať Slovensko a pomôcť dosiahnuť tie najlepšie možné výsledky je pre nás priorita a takisto túžba zahrať si spolu. Sme športovci, a to ako veľmi dokáže spojiť našu spoločnosť šport, sme ukázali veľakrát a veríme, že to urobíme zasa tými najlepšími možnými výkonmi a znovu potešíme Slovensko a každého jedného Slováka, ktorý je fanúšik športu a nášho hokeja."

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred tromi rokmi zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1 a Bielorusko 2:1. Postúpili na ZOH do Pekingu, kde si vybojovali bronzové medaily.

Na ZOH 2026 do Milána a Cortiny d'Ampezzo postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny sa rovnaký turnaj uskutoční aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Nominácia SR na kvalifikačný turnaj o ZOH 2026:

Brankári: Denis Godla (Slovan Bratislava), Samuel Hlavaj (Iowa Wild), Stanislav Škorvánek (Mountfield Hradec Králové)

Obrancovia: Peter Čerešňák (Dynamo Pardubice), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Mário Grman (Admiral Vladivostok), Martin Gernát (Lokomotiv Jaroslavľ), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Samuel Kňažko (Cleveland Monsters), Patrik Koch (HC Utah), Šimon Nemec (New Jersey Devils)

Útočníci: Marek Hrivík (Leksands IF), Miloš Kelemen (HC Utah), Róbert Lantoši (Bílí Tygři Liberec), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Lukáš Cingel, Kristián Pospíšil (obaja HC Kometa Brno), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Miloš Roman, Libor Hudáček (obaja HC Oceláři Třinec), Pavol Regenda (Anaheim Ducks), Marián Studenič (Färjestad BK), Matúš Sukeľ (HC Litvínov), Adam Sýkora (Hartford Wolf Pack), Tomáš Tatar (New Jersey Devils)

Program turnaja:

štvrtok 29. augusta
14.00 Kazachstan – Maďarsko
18.00 SLOVENSKO – Rakúsko

piatok 30. augusta
14.00 Kazachstan – Rakúsko
18.00 Maďarsko – SLOVENSKO

nedeľa 1. septembra
14.00 Rakúsko – Maďarsko
18.00 SLOVENSKO – Kazachstan

Martin Pospíšil a Jozef Golonka.
Legendárny Jozef Golonka sa pustil do Martina Pospíšila: Nech nehrá, nech sa vráti do NHL! Zobraziť článok

Tréner slovenských hokejistov SR Craig Ramsay a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Ramsayho budúcnosť v repre spečatená: Prehovoril šéf zväzu Šatan! Zobraziť článok

Višňovskí sú šťastná rodina.
Katarína Višňovská odhalila časť súkromia slávnej rodiny: Radi privítame doma ďalšieho profíka Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk