Bratia Pospíšilovci sa rozhodli, názor nezmenili: Budú v kvalifikácii reprezentovať Slovensko?

Padol konečný verdikt! Hokejoví bratia Martin a Kristián Pospíšilovci vydali prostredníctvom sociálnych sietí stanovisko k ich účasti ...
  • Zdroj: TASR

Padol konečný verdikt! Hokejoví bratia Martin a Kristián Pospíšilovci vydali prostredníctvom sociálnych sietí stanovisko k ich účasti v reprezentačnej nominácii. 

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil

O návrate hráčov z KHL do reprezentácie rozhodovala anketa medzi všetkými klubmi na Slovensku. Za bolo 52 %, proti 38 % a 10 % hlasujúcich sa zdržalo. Po výsledkoch hlasovanie, ktore však niektoré kluby bojkotovali, sa tak dala hráčom z KHL zelená. Toto rozhodnutie mnohých zaskočilo. Pochybnosti vyjadril aj Martin Pospíšil, ktorého meno oficiálne oznámila naša reprezentácia ako posilu pre augustovú kvalifikáciu už o čosi skôr.

„Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať,” vyjadril sa pred niekoľkými dňami pre denník Šport útočník Calgary Flames.

„Som človek, ktorý́ má morálne zásady, cez ktoré sa dá ťažko prejsť. Je to ťažká situácia, keďže si môžem splniť sen zahrať s bratom. Je to stále pre mňa česť obliecť si národný́ dres. Niekedy však musí dať človek šport bokom, ale rozpráva sa mi o tom teraz ťažko. Rozhodnem sa v najbližších dňoch,” dodal rodák zo Zvolena. 

Spolu s bratom Kristiánom vydal finálne stanovisko na sociálnych sieťach v neskorých nedeľných hodinách. „Názor sme nezmenili!!! Ale naša chuť reprezentovať Slovensko a pomôcť dosiahnuť tie najlepšie možné výsledky je pre nás priorita a takisto túžba zahrať si spolu. Sme športovci a veľakrát sme ukázalo, ako dokáže šport spojiť našu spoločnosť. Veríme, že to urobíme tými najlepšími možnými výkonmi a znovu potešíme Slovensko a každého jedného Slováka, ktorý je fanúšik športu a nášho hokeja,“ uviedli vo svojom vyjadrení. 

Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilní na olympijskej kvalifikácii aj útočník Marek Hrivík.
Káder Slovenska naberá na sile: O olympiádu zabojujú aj ťahúni z uplynulých MS! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk