Katarína Višňovská odhalila časť súkromia slávnej rodiny: Radi privítame doma ďalšieho profíka

Aj 13 rokov po uzavretí manželstva ich drží veľká láska, ak nie aj ešte väčšia. Najlepšie o tom svedčí fakt, že Katarína Višňovská (46) ...
  • Zdroj: archív K.V.

Aj 13 rokov po uzavretí manželstva ich drží veľká láska, ak nie aj ešte väčšia. Najlepšie o tom svedčí fakt, že Katarína Višňovská (46) nenazve svojho manžela a legendárneho hokejového obrancu inak ako Ľubko (48).

V rozhovore odhalila časť súkromia slávnej rodiny. Prezradila, ako si žijú spolu so synom Maximom Lukom (15) a s dcérou Lillianou (12), čomu sa venujú a mnoho ďalších zaujímavostí.

FOTOGALÉRIA: Rodina Višňovských

Váš manžel ukončil kariéru pred ôsmimi rokmi. Ako sa odvtedy zmenil váš život?

Výrazne najmä v tom, že profesionálny hokej nám už neudáva tempo, ktoré bolo rýchle a náročné. Manželova kariéra bola na prvom mieste a od nej sa odvíjal aj náš program. Dnes je náš život o potrebách rodiny a detí, ktoré sa nám starajú o náplň a tempo. Pre Ľubka nastal čas, aby aj on oddychoval a robil veci, ktoré má rád a ktorým sa nemohol počas aktívnej kariéry venovať. Ja mám pre zmenu čas na moje ciele a kariéru.

Ako teda vyzerali vaše prvé roky po Ľubovej kariére?

Zo začiatku sme si potrebovali ujasniť, kde vlastne ostávame žiť. Popritom sme sa začali naplno venovať deťom, ktoré práve v tom čase začali chodiť do školy a navštevovať krúžky, a čoraz jasnejšie sa črtalo ich ďalšie smerovanie. Niečo podobné sa dialo aj v mojom prípade, mala som na seba viac času, začala som ďalej študovať a naplno sa rozvíjať, jednoducho, hľadala som si svoju ďalšiu cestu a pôsobenie. To sa mi podarilo a som rada, že nejaký čas mi ostal aj na koníčky.

Jednou z vašich vášní sú kone. Ako často sa k nim dostanete?

Kone sú súčasťou môjho života odmalička. Vždy som ich vyhľadávala a milovala. Boli časy, keď som jazdila každý deň, v súčasnosti sa k tomu dostanem zhruba trikrát za týždeň. Keď sme žili v Amerike, kone boli mojím odreagovaním sa od každodenných povinností manželky a matky na plný úväzok. Neskôr som sa tomu venovala aj intenzívne, no teraz už len toľko, koľko mi povinnosti dovolia, ale snažím sa byť s nimi čo najčastejšie.


Máte aj vlastného koňa?

Áno, mám kobylu Hellu V, ktorá je so mnou už šiesty rok a veľmi sa z nej teším. To isté platí o Choccolatieroví, ktorý je ešte mladý, má štyri roky. Máme však aj úspešného rodinného koňa, ktorý súťaží na medzinárodných pretekoch, pričom v jeho sedle sedí naša neter, ktorá patrí medzi mladých parkúrových jazdcov.

Aj sú nejaké úspechy?

Ale len v skákaní na amatérskej úrovni, keďže profesionálne som sa tomu nikdy nevenovala. V roku 2021 som sa medzi amatérmi stala majsterkou Slovenska a o rok neskôr som bola členkou strieborného tímu v družstvách.

Dostali ste nejakého koňa aj od manžela?

Áno, môjho prvého koňa mi kúpil Ľubko k tridsiatym narodeninám.

Venujete sa zaujímavej práci. O čo ide?

Ide o koučing a jeho rôzne formy. Od business cez life koučing, systemický koučing, rodinné konštelácie až po tvorenie vlastnej reality. Už pár rokov to intenzívne študujem na rôznych úrovniach a aj pracujem ako systemický kouč. Niektoré z vecí si sami nevieme zvedomiť, spracovať a treba vyhľadať ľudí, ktorí sa daným témam venujú. Je toho veľa...

Pracovali ste sa aj počas mužovej kariéry?

Ešte predtým, ako sme sa stretli, som pracovala v rôznych medzinárodných firmách ako Loreal, BMW a krátko aj v Motor Car. Keď sme sa dali dokopy, rozhodli sme sa, že celá naša pozornosť sa upne na jeho kariéru a našu rodinu.


Za ten čas, čo ste späť na Slovensku, vám podrástli aj vaše deti. Sú aj ony športovo aktívne?

Syn Maxík hrával hokej, no keď Ľubko skončil, aj on ho prestal hrať, stratil motiváciu. Vtedy ho manžel nechcel tlačiť a dnes je Maxim smutný, lebo vyrástol z neho veľký chlap a rád by hokej hral. Hrá však golf na juniorskej úrovni a nastupuje na takú strednú školu, kde sa venujú golfu. Okrem toho boxuje a hokej si z času na čas zahrá rekreačne. Stále ten šport zbožňuje, intenzívne fandí najmä Edmontonu, keďže sa tam narodil a Ľubko tam pár sezón odohral. Dcérka Lilly ostáva za nás verná Slovanu, ale ako futbalistka. Teraz nastupuje už do družstva pätnásťročných. Predtým hrávala tenis, bola v ňom šikovná, ale futbal je asi jej srdcovka. Baví ju však aj atletika, v ktorej reprezentuje školu.

Viete si predstaviť, že by ste o pár rokov mali doma ďalšieho profi športovca?

Veľmi radi, ale toto rozhodnutie nechávame z veľkej časti na deti, aby si ony určili svoju cestu. S manželom totiž vieme, že je to aj veľká drina, odriekanie, časté zranenia, a na to, aby ste boli najlepší, musíte spĺňať veľa aspektov. Ale sme tu a budeme ich podporovať v akomkoľvek rozhodnutí.

Ak máte voľný čas, ako ho najradšej trávite?

Milujem čas strávený so svojou rodinou, napĺňa ma, keď sa venujeme jeden druhému. Často si ho vypĺňame športom, najmä spomínaným golfom, ale aj lyžovaním, skialpinizmom či rôznymi výletmi. Ale radi si len tak doma zahráme aj nejaké spoločenské hry, pri ktorých sa vždy veľa nasmejeme. Čo sa týka mňa samej, určite si najradšej idem zajazdiť alebo zabehať. A aby som nezabudla, spolu s deťmi sa učíme ešte aj španielčinu.

ŽIVOT V USA SA JEJ PÁČIL 

Pôvabná manželka našej hokejovej legendy navštívila viacero zaujímavých miest vo svete. Kde sa cítila najlepšie? „Čo sa týka najlepšieho miesta pre život, tak to bolo asi v kalifornskom Orange County, kde sme bývali v prímorskom mestečku Corona del Mar. Taktiež mi učaroval Long Island v New Yorku, kde je veľa jazdeckých rančov a pritom ste len na skok od New York City. Z výletov po svete sa mi naposledy zapáčilo Bali, ktoré som túžila vidieť už veľa, veľa rokov a tento rok sa mi to konečne splnilo,“ prezradila Katarína Višňovská.

Martin Pospíšil a Jozef Golonka.
Legendárny Jozef Golonka sa pustil do Martina Pospíšila: Nech nehrá, nech sa vráti do NHL! Zobraziť článok

Jaromír Jágr a Ondra.
Smúti za ním aj Jágr: Zomrel športovec a statočný bojovník (†14) Zobraziť článok

Futbalisti RCD Mallorca oslavujú gól do siete Realu Madrid.
Greif a Valjent sa podieľali na senzačnom výsledku: Prekvapenie na úkor slávneho Realu Madrid Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk