Legendárny Jozef Golonka sa pustil do Martina Pospíšila: Nech nehrá, nech sa vráti do NHL!

Téma štartu hráčov z KHL stále rezonuje v hokejovom hnutí! Slovenských hokejistov čakajú od 29. augusta do 1. septembra tri kvalifikačné ...
  • Zdroj: koláž

Téma štartu hráčov z KHL stále rezonuje v hokejovom hnutí! Slovenských hokejistov čakajú od 29. augusta do 1. septembra tri kvalifikačné súboje o postup na ZOH 2026 v Taliansku.

„Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať. Komunikácia možno prebehla s lídrami a zobrali to v pohode. Počul som vyjadrenia, že Kazachstan má veľa hráčov z KHL, prečo by sme ich nemohli mať my. Musím si to celé premyslieť,“ povedal Pospíšil vo štvrtkovom rozhovore pre denník Šport.

Svoj názor na Pospíšilov postoj ponúkol exkluzívne pre Šport24.sk aj Jozef Golonka. „Veď nech nepríde,“ povedal na rovinu legendárny Žiletka a vzápätí pokračoval: „Čoho som sa to dožil, aby si jeden hráč vyberal spoluhráčov. Niečo podobné som nikdy nezažil! Počas mojej hráčskej kariéry som mal taktiež medzi spoluhráčmi vysoko postavených straníkov z KSČ, ale ani vo sne by mi nenapadlo povedať, že s nimi nebudem hrať. Jednoducho ma to na ľade absolútne netrápilo.“

Šport s politikou sa nemá spájať, čoho sa Golonka aj celý život drží. „Každý jeden chlapec, ktorý je v reprezentácii, by si mal uvedomiť, že hrá za Slovensko a nie za takú či onakú politickú stranu. Veď v poriadku, nech nehrá. Nech sa vráti do NHL a ľudia mu budú tlieskať,“ dodal.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Slovenský hokejista Kristián Pospíšil.
Martina Pospíšila bráni brat: Rázny odkaz známemu trénerovi! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk