Na pražskom Rohanskom nábreží sa premávala Formula 1: Hlavnou hviezdou legendárny pilot!

V pražskej štvrti Karlín sa konala akcia s názvom Red Bull Showrun presented by foodora. 
  • Zdroj: Red Bull

V pražskej štvrti Karlín sa konala akcia s názvom Red Bull Showrun presented by foodora. 

FOTOGALÉRIA: Red Bull Showrun presented by foodora

Hlavnou hviezdou vypredaného podujatia na Rohanskom nábreží bol legendárny škótsky pilot David Coulthard. Ten divákom ukázal, ako vyzerá jazda v skutočnom monoposte formuly 1 v jeho aute RB7. Asfalt rozpálil divokými otočkami a driftami. Divákom predviedol nezabudnuteľnú zvukovú kulisu pretekárskeho motora, s ktorým Sebastian Vettel a Mark Webber v roku 2011 vyhrali dvanásť Veľkých cien.

Jedinečný zážitok v tropickom počasí si nenechalo ujsť 17 000 divákov, ktorí sledovali preteky z bezprostrednej blízkosti za kovovými zábranami pozdĺž trate, ako aj z pohodlia tribún. Podujatím sprevádzal komentátor prenosov Veľkej ceny Števo Eisele a pilot F2 Josef Král, ktorý na trati zažiaril v superšportiaku Praga Bohema. „Tím Red Bull Racing priviezol do Prahy ikonické vozidlo RB7, v ktorom sa stal Sebastian Vettel majstrom sveta a Red Bull Racing vyhral Pohár konštruktérov,“ poznamenal expert na Formulu 1 Števo Eisele.

Ralf Schumacher (vľavo) priznal, že už dva roky tvorí pár s mužom.
Zoznámili sa v Monaku a nikdy sa nepohádali: Vyplávali detaily vzťahu Ralfa Schumachera! Zobraziť článok

POPRELI FYZIKÁLNE ZÁKONY

Festival rýchlych kolies odštartoval litovský motocyklový kaskadér Arūnas Gibieža, ktorý predviedol kúsky popierajúce fyzikálne zákony. Člen známej skupiny Red Bull Driftbrothers Elias Hountondji z Nemecka a Marco Zakouřil dostali Rohanské nábrežie do varu. Vo svojich vozidlách BMW M4 G82 s výkonom viac ako tisíc koní predviedli driftovanie na najvyššej športovej úrovni.

Skôr ako sa na trať vydala očakávaná formula, objavilo sa na nej ešte jedno vozidlo. Vo vozidle foodora mohli diváci vidieť českú snowboardcrossovú pretekárku Evu Adamczykovú, ktorá symbolicky odovzdala volant Davidovi Coulthardovi. Vzápätí sa diváci stali svedkami zrýchlenia z nuly na dvesto za menej ako päť sekúnd a so zatajeným dychom sledovali, ako pilot precízne kontrolovaným prešmykom kreslí na približne kilometer dlhej trati akoby nekonečný počet osmičiek.

Manželstvo Cory a Ralfa Schumachera je už minulosťou.
Ralf Schumacher to schytáva od ex-manželky: Miloval si ma vôbec? Zobraziť článok

BONUS OD MILOVNÍKA ARCHITEKTÚRY

David Coulthard, elitný pilot a víťaz trinástich Veľkých cien, nebol v Prahe prvýkrát. „České hlavné mesto som si zamiloval a rád sa sem vraciam. Mám tu veľa priateľov. V skutočnosti sem chodím častejšie ako do rodného Škótska. Milujem Karlov most a celkovo krásnu architektúru. Preto som bol rád, že sme mohli priviezť vozidlo Formuly 1 do centra mesta. Verím, že diváci si to užili rovnako ako ja,“ vyjadril sa headliner Red Bull Showrun presented by foodora, ktorý prítomných potešil veľkolepým prídavkom.

Fanúšikovia rýchlych kolies si mohli kúpiť aj merch od tímu Oracle Red Bull Racing alebo vyskúšať simulátor jazdy na zadnom kolese. Ten do Karlína priniesol litovský kaskadér Arūnas „Aras“ Gibieža. „Návštevníci boli neuveriteľne šikovní. Mnohí z nich zvládli svoje prvé wheelie za krátku chvíľu. To ma potešilo,“ dodáva usmievavý kaskadér. 

Praha sa hosťovaním tohto prestížneho podujatia pridala k americkému Dallasu, Sarajevu v Bosne a Hercegovine, Belfastu v Severnom Írsku, Santiagu de Chile a ďalším mestám, kde sa Red Bull Showrun konal v minulosti.

Vďaka jeho úspechom popularita tohto športu na Slovensku extrémne rastie.
Vaculík skončil v Cardiffe ôsmy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk