Martina Pospíšila bráni brat: Rázny odkaz známemu trénerovi!

Vojna v slovenskom hokeji! Dôvodom je rozhodnutie SZĽH o štarte hráčov z KHL v reprezentácii. Do útočníka Martina Pospíšila sa pustil ...

Vojna v slovenskom hokeji! Dôvodom je rozhodnutie SZĽH o štarte hráčov z KHL v reprezentácii. Do útočníka Martina Pospíšila sa pustil tréner Andrej Podkonický. Hokejistu sa zastal brat Kristián a bývalému reprezentačnému koučovi posiela rázny odkaz!

Fotogaléria

Hokejové Slovensko je rozdelené po rozhodnutí Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý povolil štart hráčom z KHL v reprezentácii. A to aj napriek pretrvávajúcej ruskej agresii na Ukrajine. Útočník Martin Pospíšil vyhlásil, že kvôli tomu zváži svoje rozhodnutie hrať za národný tím v olympijskej kvalifikácii v Bratislave. "Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať," vyhlásil Pospíšil pre Denník Šport.

Slovenský hokejista Martin Pospíšil na zraze v Žiline.
Vyjadrenie Martina Pospíšila rozdelilo hokejovú verejnosť! Ozval sa i známy tréner: Rusi v Calgary mu nevadia? Zobraziť článok

Po tomto vyjadrení sa do Pospíšila otvorene pustil bývalý asistent trénera v reprezentácii Andrej Podkonický, ktorý v minulej sezóne túto funkciu zastával v ruskom Avangarde Omsk. "A za Calgary Flames bude hrať, keď tam má jedného Rusa a dvoch Bielorusov, tí mu v mužstve nevadia. Asi je to iné, lebo to nie je reprezentácia, ale NHL," napísal Podkonický na sociálnu sieť, neskôr svoj príspevok vymazal.

Kristián Pospíšil sa zastal brata Martina

Jeho slová nenechali chladným brata Martina Pospíšila Kristiána. "Andrej, prosím ťa, to myslíš vážne? Mates má veľa kamarátov Rusov a vie o čom hovorí. NHL nie je propaganda vojny. Tu nikto nejde proti sebe!!! Ten Rus nemôže za to, kto mu vládne. Ani ja nemôžem za to, kto mne vládne na Slovensku," reagoval útočník Komety Brno.

Atmosféra je evidentne poriadne napätá. SZĽH v pondelok predstaví nomináciu na olympijskú kvalifikáciu, ktorá začne 29. augusta. Zatiaľ oznámenými menami sú: brankár Samuel Hlavaj, obrancovia Martin Fehérváry, Šimon Nemec a Patrik Koch a útočníci Tomáš Tatar, Adam Sýkora, Martin Pospíšil, Miloš Kelemen a Pavol Regenda. Podľa našich informácií by mali figurovať v nominácii aj traja hráči z KHL: obrancovia Mário Grman, Martin Gernát a útočník Adam Liška.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk