Slovák priamo z Ruska o nominácii: Z KHL prídeme traja!

Hoci to hokejový zväz ešte definitívne nepotvrdil, podľa nášho zdroja sa v pondelňajšej nominácii na olympijskú kvalifikáciu (29. augusta ...
  • Zdroj: severstalclub.ru

Hoci to hokejový zväz ešte definitívne nepotvrdil, podľa nášho zdroja sa v pondelňajšej nominácii na olympijskú kvalifikáciu (29. augusta - 1. septembra) o postup na zimnú olympiádu 2026 v Taliansku objavia aj traja hráči z ruskej KHL.

FOTOGALÉRIA: Slováci z KHL

Malo by ísť o obrancov Martina Gernáta (31), Mária Grmana (27) a útočníka Adama Lišku (24). V hre mali byť aj ďalší Slováci, ale ich ruské kluby ich na tento turnaj neuvoľnili.

Hokejová verejnosť už netrpezlivo očakáva, kto si oblečie už o pár dní slovenský dres a zabojuje o účasť na ZOH v Taliansku 2026. Hokejový zväz zverejnenie mien hráčov naťahuje ako gumičku v trenkách a je to spôsobené aj tým, že sa stále horúco diskutuje, či v zostave kanadského kouča Craiga Ramsayho (73) budú aj hráči z KHL.

Tí mali posledné dva roky v reprezentácii pre inváziu Ruska na Ukrajine stopku, ale nedávno sa v ankete nášho hokejového hnutia rozhodlo o tom, že hokejisti z druhej najlepšej ligy sveta dostanú v národnom mužstve opäť zelenú. Za ich návrat bolo 52 % klubov, proti 38 % a 10 % hlasujúcich sa zdržalo.

„Práve po tejto ankete ma kontaktovali zo zväzu, či by som nechcel hrať na olympijskej kvalifikácii. Dostal som aj súhlas od svojho klubu a prikývol som,“ povedal nám slovenský hráč z KHL, ktorý radšej ešte nechcel byť menovaný. Okrem neho by sa mali v našom tíme predstaviť aj ďalší chalani z tejto súťaže. „Viem, že by sme mali byť traja,“ doplnil.

RYBÁRA KLUB NEPUSTIL

Vedenie zväzu oslovilo aj ďalších hráčov. Snažili sme sa s nimi aj skontaktovať, ale niektorí na naše telefonáty či správy nereagovali. „Ja som chcel ísť reprezentovať, ale Spartak Moskva ma nepustil,“ prezradil gólman Patrik Rybár (30).

Ilustračná fotografia.
Svetový hokej zasiahla tragédia: Zomrel kapitán švédskych majstrov sveta Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk