Záborský odhalil skutočnú tvár extraligy: Prezradil, ako zámorských legionárov zvýhodňujú pred Slovákmi!

Slovenský útočník Tomáš Záborský otvorene a kriticky prehovoril o situácii v extralige so zahraničnými legionármi. Zaobchádzanie s nimi ...

Slovenský útočník Tomáš Záborský otvorene a kriticky prehovoril o situácii v extralige so zahraničnými legionármi. Zaobchádzanie s nimi je úplne iné ako s domácimi, tvrdí!

Fotogaléria

Sú prínosom alebo skôr berú príležitosti slovenským hráčom? Večná diskusia ohľadom témy zahraničných legionárov v hokejovej extralige neutícha. Svoj názor vyjadril aj útočník Tomáš Záborský, ktorý posledné dve sezóny odohral za HK Poprad a v nasledujúcom ročníku bude obliekať dres Dukly Trenčín. "Bol by som radšej, ak by existoval limit na päť cudzincov, ale tí hráči by boli naozaj rozdieloví. Nech je to aj za dvakrát väčšie peniaze, aké má slovenský hokejista, ale nech pozdvihne úroveň ligy," navrhol Záborský v podraste Boris a Brambor s Borisom Valábikom a Mariánom Gáboríkom. "Ale nie, že my stále berieme druho až treťotriednych Kanaďanov. Nech sa mňa nikto nehnevá, ale je to tak," dodal rozhorčene.

Hokejista Tomáš Záborský s manželkou a synom. Od nového ročníka bude pôsobiť v Trenčíne.
Hokejista Záborský sa vrátil do Trenčína! Toto je hlavný dôvod... Zobraziť článok

Zámorskí legionári a ich privilégiá

V minulej sezóne bol v TOP 10 bodovania extraligy po základnej časti len jediný slovenský hokejista - Samuel Buček. Figurovalo tam až sedem zámorských legionárov, z toho traja Kanaďania a štyria Američania. Tento argument predložil Boris Valábik Záborskému, ten však mal pohotovú a racionálnu odpoveď: "A prečo sú v prvej desiatke produktivity? Lebo ich icetime je okolo 24, 25 minút. Musia hrať presilovku, oslabovku, musia hrať všetko. Takto to reálne funguje. Keď aj bude mať zlých šesť, sedem zápasov, tak bude hrať dovtedy, kým si klub nepovie, že ho vyhodia a donesú ďalšieho, ktorý bude hrať zaňho. Keď slovenskému hráčovi nevyjdú jeden, dva zápasy, tak ho stiahnu z ľadu a pošlú tam iného," opísal Záborský praktiky fungujúce v slovenskej najvyššej súťaži.

"A čo urobí slovenský hráč? Dá dole hlavu a začne makať, aby si to vybojoval. Čo spraví kanadský hráč, keď ho nedajú na presilovku? Začne frflať, alebo sa odvolá na zmluvu, kde má, že bude hrať presilovku," dodal Tomáš Záborský, bývalý najlepší strelec fínskej ligy či účastník Zápasu hviezd v KHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk