Dusno v reprezentácii kvôli hráčom z KHL: Odmietne pozvánku najlepší Slovák na MS v Česku?

Zdá sa, že do olympijskej kvalifikácie na ZOH 2026, ktorá čaká slovenských hokejistov koncom mesiaca, bude poriadne rušno. Presnejšie ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Zdá sa, že do olympijskej kvalifikácie na ZOH 2026, ktorá čaká slovenských hokejistov koncom mesiaca, bude poriadne rušno. Presnejšie povedané, rušno už je.

Táto informácia vyvolala opäť napätie a rozdelila slovenský hokej na dva tábory. Od ruskej agresie na Ukrajine to bude prvýkrát, čo sa hráči z KHL predstavia v slovenskom tíme. Navyše sa o tom rozhodovalo aj v ankete medzi všetkými klubmi na Slovensku. Za návrat bolo 52 %, proti 38 % a 10 % hlasujúcich sa zdržalo. Po výsledkoch tejto ankety, ktorú však niektoré kluby bojkotovali, sa tak dala hráčom z KHL zelená. Toto rozhodnutie mnohých zaskočilo. Pochybnosti už dokonca vyjadril aj prvý hokejista, ktorého meno oficiálne oznámila naša reprezentácia ako posilu pre augustovú kvalifikáciu.

“Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať,” vyjadril sa pre denník Šport útočník Martin Pospíšil (24).

Hráč Calgary Flames patril na MS v Ostrave a Prahe k najlepším Slovákom, zastavilo ho však zranenie v hornej časti tela v poslednom zápase skupiny proti Švédsku.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey na prvom tréningu.
Slovensku sa formuje tím pred olympijskou kvalifikáciou: Títo hráči potvrdili účasť! Zobraziť článok

“Som človek, ktorý má morálne zásady, cez ktoré sa dá ťažko prejsť. Je to ťažká situácia, keďže si môžem splniť sen zahrať s bratom. Je to stále pre mňa česť obliecť si národný dres. Niekedy však musí dať človek šport bokom, ale rozpráva sa mi o tom teraz ťažko. Rozhodnem sa v najbližších dňoch,” dodal rodák zo Zvolena.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk