Futbaloví experti sa zhodli: Šporar je pre Slovan zbytočný!

Ak by aj v play-off Ligy majstrov vypadol, má Slovan Bratislava istých 8,6 milióna eur. Lenže v hre je ďalších 10 miliónov, keďže každý ...
  • Zdroj: anc

Ak by aj v play-off Ligy majstrov vypadol, má Slovan Bratislava istých 8,6 milióna eur. Lenže v hre je ďalších 10 miliónov, keďže každý účastník hlavnej fázy milionárskej súťaže dostane len za účasť 18,62 milióna eur.

FOTOGALÉRIA: Andraž Šporar

To si dobre uvedomujú aj v tábore nášho majstra. Ak však chcú uspieť, musia podľa trénera Vladimíra Weissa st. (59) posilniť káder. Najviac sa hovorí o návrate Andraža Šporara (30), lenže slovinský útočník je pre klub aktuálne, zdá sa, zbytočný.

Hoci Weiss už dlhšie hovorí o posilách, po príchode brankára Dominika Takáča (25) už vyše mesiaca čaká na príchod nejakej ďalšej skutočnej posily. Aj po postupe cez APOEL Nikózia žiadal verejne vedenie klubu o rozšírenie kádra do kvality. „Musíme sa dobre zamyslieť, ako sa posilniť. Na play-off sa musíme posilniť aspoň o jedného či dvoch hráčov. V kádri je len 19 hráčov aj s mladým Mateášom, Pauschek je mimo. Uhrať ligu a k tomu európske zápasy je veľmi náročné,“ uviedol pre STVR.

Najviac sa spomína návrat Šporara, ale zdá sa, že toho chce v belasom vidieť opäť iba Ivan Kmotrík ml.: „S Andražom som v pravidelnom kontakte. Chce sa vrátiť do Slovana, čo ma veľmi motivuje, aby som našiel cestu, ako sa dohodnúť s Panathinaikosom Atény.“

Experti Filip Šebo a Erik Grendel však pre STVR jasne povedali, že Šporar by aktuálne pre Slovan nebol dobrou posilou. Navyše, tréner Weiss spomenul, že kto príde na hrot útoku, musí akceptovať, že bude uňho len dvojka za Strelcom.

Jeho príchod by tak mohol narušiť aj kabínu. Podľa našich informácií navyše žiada astronomický mesačný plat blížiaci sa, či až rovnajúci sa šesťcifernej sume. A ak by ho dostal, mohli by sa ozvať aj súčasné opory, že chcú rovnako...

„Andražov prestup nie je jednoduchý, nie je totiž lacný hráč. Jeho prestupová hodnota je stále veľmi vysoká. Snažíme sa dohodnúť na sume, ktorá by bola pre nás zrealizovateľná. Túžba zo strany klubu je veľká a mňa teší, že Andražova túžba je rovnaká,“ tvrdí Kmotrík ml.

Slovenský futbalista Richard Križan (vľavo).
Slovan opúšťa skúsený stopér: Na novej adrese má byť lídrom defenzívy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk