Tomáš Tatar o kvalifikácii na ZOH a novej sezóne: Klub nás nemusel uvoľniť

Očakáva náročný turnaj, ale verí v postup! Lídrom nášho tímu a zrejme aj kapitánom hokejovej reprezentácie na olympijskej kvalifikácii ...
  • Zdroj: SITA

Očakáva náročný turnaj, ale verí v postup! Lídrom nášho tímu a zrejme aj kapitánom hokejovej reprezentácie na olympijskej kvalifikácii v Bratislave (29.8.-1.9.) o postup na ZOH 2026 bude Tomáš Tatar (33).

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar kvalifikacia

Útočník zámorského klubu New Jersey prezradil, či sa musel na tento turnaj špeciálne pýtať od svojho zamestnávateľa, ako aj to, v akej fáze prípravy sa nachádza a kde strávil dovolenku so svojou snúbenicou Veronikou.

Olympijská kvalifikácia doslova klope na dvere. Takže v akej fáze prípravy ste? Chodíte už trénovať aj na ľad a ako vidíte šance slovenského tímu?

Cítim sa super, trénujem už dlhší čas na ľade. Určite to nebude jednoduché, a to hlavne pre nás zámorských hráčov, keďže sme začali prípravy neskôr ako Európania. Hráči súperov, ktorí nás čakajú, už hrajú aj prípravné zápasy, ale verím, že nám krátky kemp v Bratislave pred turnajom pomôže a že to zvládneme.

Pred tromi rokmi sme doma kvalifikáciu zvládli, teraz je ten cieľ opäť jasný - postup na olympiádu do Talianska...

Samozrejme! Sme favoritom, hráme doma, budeme mať na papieri najsilnejší výber, ale musíme to potvrdiť výkonmi a výsledkami aj na ľade. Verím tomu, že sa tak stane a postúpime na zimné hry. Bolo by to sklamanie, ak by sa tak nestalo.

Po dlhých 12-ich rokoch (naposledy v Soči 2014) sa hráči z NHL predstavia na zimnej olympiáde. Musel si náš zväz, alebo aj vy konkrétne pýtať špeciálne povolenie, aby ste mohli štartovať na kvalifikácii?

Hráči z NHL už dlhší čas bojovali o to, aby mohli hrať na olympiáde. Už v roku 2022 v Pekingu to bolo dohodnuté, ale pre prípadnú karanténu z toho zišlo. Čo sa týka kvalifikácie v Bratislave, náš generálny manažér v New Jersey bol veľmi ústretový a mne ani Šimonovi Nemcovi nerobili v klube žiadne problémy. Keby klub chcel, tak to mohol zakázať, ale dali nám zelenú.

Aj ste spolu o tom debatovali?

Neviem ako Šimon, ale ja áno a som rád, že budem môcť štartovať na tomto podujatí.

Zo zdravotnej stránky ste v poriadku?

Áno.

Pred pár dňami sa vo Francúzsku skončila olympiáda. Aj ste ju sledovali?

Iba okrajovo. Občas som si večer niečo pozrel, ale veľmi málo. Nebolo času.

Keby ste mohli, ktorý šport by ste si na olympiáde vyskúšali?

Tenis alebo golf.

Vy ste aj futbalový fanúšik. Sledujete výkony Slovana v Lige majstrov?

Samozrejme! Keď nie som v zámorí, tak bývam v Bratislave a v minulosti som bol na viacerých zápasoch belasých v pohárovej Európe. Veľmi im držím palce, aby zvládli poslednú prekážku do skupinovej fázy, ale proti dánskemu majstrovi to budú mať náročné. Ak budem môcť, tak rád prídem aj na zápas.

ODDYCH V GRÉCKU

Skúsený útočník Tomáš Tatar pred pár dňami stihol aj poslednú dovolenku pred štartom novej sezóny. „Bol som so snúbenicou Veronikou ešte naposledy relaxovať na pár dní v Grécku. Už ma čaká najbližšie kvalifikácia a potom odlet do zámoria na nový ročník,“ dodal.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey na prvom tréningu.
Slovensku sa formuje tím pred olympijskou kvalifikáciou: Títo hráči potvrdili účasť! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk