Olympijská víťazka v boxe žaluje slávne osobnosti: Príde aj na Trumpa?

Alžírska boxerka Imán Chalífová (25) získala na OH v Paríži zlato v kategórii do 66 kg. Po celý čas ale bola tŕňom v oku kvôli tomu, ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/SITA/AP

Alžírska boxerka Imán Chalífová (25) získala na OH v Paríži zlato v kategórii do 66 kg. Po celý čas ale bola tŕňom v oku kvôli tomu, že údajne nepatrí do ženskej kategórie. Musela dokázať, že nie je muž či transgender športovkyňa. Olympijská víťazka podala žalobu, v ktorej figurujú svetovo známe mená.

FOTOGALÉRIA: Imán Chalífová

Boxerka Chalífová rozpútala vášne kvôli jej vysokej hladine testosterónu v tele. Cirkus odštartoval po zápase s Taliankou Cariniovou (25). Tá po zápase povedala, že tak silné údery do tváre ešte v ringu neobdržala.

„Predstava, že tí, ktorí majú námietky proti tomu, aby muž udrel ženu v mene športu, majú námietky preto, že sa domnievajú, že Chalífová je trans, je vtipná. My sme proti tomu,pretože sme videli, ako muž udrel ženu,“ napísala nasledujúci deň autorka Harryho Pottera J.K. Rowlingová na sociálnej sieti X.

Ruská boxerka Azalija Aminevová (vľavo) vyzvala Alžírčanku na súboj.
Kontroverznú olympijskú víťazku v boxe vyzvala Ruska: Pošlem ťa opäť k zemi! Zobraziť článok

Chalífová si to ale nenechala páčiť. Podala žalobu proti spoločnosti X, predtým Twitteru, kvôli obťažovaniu na internete.

„V žalobe sú okrem iného spomenutí J.K. Rowlingová a Elon Musk,“ povedal právnik Chalífovej Nabil Boudi pre web Variety. „Muž nepatrí do ženských športov,“ rozhorčila sa niekdajšia plavkyňa Riley Gainesová. „Rozhodne,“ odpovedal jej Elon Musk.

Na snímke najlepšie tri. Momentka,ktorá obletela celý svet.
Trénerka gymnastiek pripravila vlastnú zverenkyňu o bronz: Meškala štyri sekundy! Zobraziť článok

Reč prišla aj na bývalého prezidenta USA a aktuálneho kandidáta Donalda Trumpa. Je totiž možné, že ani on sa žalobe nevyhne. Prečo? „Trump tweetoval, takže či už bude v našej žalobe menovaný alebo nie, bude nevyhnutne skúmaný ako súčasť obžaloby,“ vyjadril sa Boudi na Trumpovu adresu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk