Štátny tajomník Ján Krišanda má odvážnu víziu: Je ešte možné takéto číslo Slovákov na olympiáde?

Odvaha im teda nechýba... Hoci Slovensku už dlhodobo klesá počet športovcov na olympijských hrách, pričom v Paríži sme ich mali len 28, ...
  • Zdroj: ik

Odvaha im teda nechýba... Hoci Slovensku už dlhodobo klesá počet športovcov na olympijských hrách, pričom v Paríži sme ich mali len 28, čoskoro by sa to mohlo podľa plánov vrcholných predstaviteľov nášho športu zmeniť. Výrazne lepšie by to podľa nich malo byť už v Los Angeles 2028 a o osem rokov v Brisbane by sme už mohli dokonca atakovať náš účastnícky rekord. Čo na to treba?

Vyhrnuté rukávy

Potešilo ho, že športovci chválili, ako to vo Francúzsku fungovalo. Zároveň si však treba uvedomiť závažnosť situácie. „Ak chceme hľadať príčiny neúspechu, je potrebné obzrieť sa niekoľko rokov dozadu. Teraz sa však už musíme pozerať predovšetkým dopredu a robiť všetko pre to, aby z olympiády na olympiádu bol počet športovcov i úspechov väčší. Vieme, čo treba robiť, je toho naozaj dosť, rukávy už máme vyhrnuté dávno,“ doplnil Siekel.

Chcú aj kolektív

Pomôcť nášmu športu má aj MCRŠ, ktoré funguje len od februára, ale už má jasné vízie. „Jedným z našich prioritných záujmov je rozprávať sa s jednotlivými zväzmi a identifikovať športovcov, ktorí sú schopní sa zúčastniť ďalších olympiád, a následne pre nich vytvoriť čo najoptimálnejšie podmienky. Budeme o tom intenzívne rokovať so SOŠV i so zväzmi,“ prezradil plán štátny tajomník.

Na snímke zľava štátny tajomník ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ)  SR Ján Krišanda a prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.
Šéf olympijského výboru hodnotí fiasko našich v Paríž: Musíme si uvedomiť vážnosť situácie Zobraziť článok

„Z toho vyplýva primárny cieľ, aby nás o štyri roky v Los Angeles reprezentovalo aspoň 50 športovcov a na OH 2032 v Austrálii možno už aj sto,“ povedal Krišanda s tým, že na olympiádu chcú dostať aj nejaký kolektívny šport.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk