Štátny tajomník Ján Krišanda má odvážnu víziu: Je ešte možné takéto číslo Slovákov na olympiáde?

Odvaha im teda nechýba... Hoci Slovensku už dlhodobo klesá počet športovcov na olympijských hrách, pričom v Paríži sme ich mali len 28, ...
  • Zdroj: ik

Odvaha im teda nechýba... Hoci Slovensku už dlhodobo klesá počet športovcov na olympijských hrách, pričom v Paríži sme ich mali len 28, čoskoro by sa to mohlo podľa plánov vrcholných predstaviteľov nášho športu zmeniť. Výrazne lepšie by to podľa nich malo byť už v Los Angeles 2028 a o osem rokov v Brisbane by sme už mohli dokonca atakovať náš účastnícky rekord. Čo na to treba?

FOTOGALÉRIA: OH

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel (54) a štátny tajomník pre šport Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR Ján Krišanda (60) si dali od parížskych hier krátky odstup, aby ich mohli lepšie zhodnotiť a oznámiť, čo chystajú už v najbližšom čase na nápravu.

„Výsledky, ktoré sklamali verejnosť, mrzia nás a ešte viac športovcov. Zároveň ma však teší, že sa o tom debatuje. Je to znak toho, že ľudia na Slovensku OH sledovali, fandili našim športovcom, boli smutní a aj majú právo na kritiku. Odborná kritika je však iná vec, to je už na širšiu debatu,“ uviedol Siekel.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk