Trnavskí ultras bojkotujú Wislu: Praví chuligáni sa bijú bez zbraní!

Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia v dnešnej odvete 3. predkola Konferenčnej ligy bez svojho dvanásteho hráča. Fanúšikovia totiž odmietli ...

Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia v dnešnej odvete 3. predkola Konferenčnej ligy bez svojho dvanásteho hráča. Fanúšikovia totiž odmietli vycestovať na zápas. Dôvodom je, že tvrdé jadro Wisly Krakov neakceptuje dohody európskych fanklubov o tom, že zbrane nepatria na futbal.

Fotogaléria

Slovenský zástupca má síce dvojgólový náskok z prvého duelu (3:1), ale bez fanúšikov na tribúnach to budú mať hráči ťažšie. „Vieme, akí sú Poliaci, príde im množstvo divákov. Stále vravíme, že keď prídu ľudia na štadión, neskutočne to pomáha,“ priznal útočník Michal Ďuriš (36).

Klub ani nežiadal o vstupenky do sektoru hostí, keďže rešpektuje ich rozhodnutie nejsť. Fanúšikovia Trnavy sa pridali k bojkotu zápasov na štadióne Wisly Krakov.

„Niektoré tábory sa nenávidia viac, iné menej. Občas sa stretnú v meste, padne nejaká rana atď. Tam sa to však začína a aj sa vždy končí, teda malo by... Platia totiž isté pravidlá, ktoré si ctí a váži každý jeden ultrasák, chuligán, skalný fanúšik či len bežný divák - zbrane nepatria na futbal! Náš súper má však na tieto pravidlá iný názor. Nerešpektuje žiadne zásady, nechce byť súčasťou tohto sveta s fér pravidlami. Skutočný svet ultras hodnôt je im na míle vzdialený,“ uviedol Ultras Spartak Trnava s tým, že preto sú Krakovčania už dlhšie vylúčení z ich komunity a zápasy Wisly nenavštevujú a ignorujú ako protest proti ich nevôli ctiť si a vážiť pravidlá fanúšikovského sveta.

3. predkolo KL

Krakov - Trnava, dnes o 20.30 hod.

PP STVR Šport

Yamal patrí medzi úzky okruh ašpirantov na zisk ocenenia pre najlepšieho hráča EURO.
Otca Yamala pobodali nožom: Je vo vážnom stave! Zobraziť článok

Hráči ŠK Slovan Bratislava oslavujú víťazstvo 2:0 po prvom zápase 3. predkola futbalovej Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - APOEL Nikózia
Do Bratislavy pritečú veľké milióny: Slovanisti žiadajú za postup bonus Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk