Do Bratislavy pritečú veľké milióny: Slovanisti žiadajú za postup bonus

Po 10 rokoch sa futbalisti Slovana Bratislava opäť prebojovali do play-off Ligy majstrov, odkiaľ je to už iba na krok do hlavnej fázy ...

Po 10 rokoch sa futbalisti Slovana Bratislava opäť prebojovali do play-off Ligy majstrov, odkiaľ je to už iba na krok do hlavnej fázy milionárskej súťaže.

Fotogaléria

Posledný krok však býva najťažší a bude to zrejme aj tento prípad, keďže dánsky FC Midtjylland je papierovo výrazne náročnejšou prekážkou oproti tým, ktorým museli belasí zatiaľ čeliť. Teraz sa však viac ako najbližší súper riešia zarobené milióny a ich delenie. Hráčska kabína si totiž pýta za úspech bonus.

Slovanisti zvládli aj náročnú odvetu na horúcej cyperskej pôde. Vďaka umnej defenzívnej taktike toho hráčom APOEL-u Nikózia veľa nedovolili a po bezgólovej remíze sa mohli tešiť z postupu do play-off. Ak by aj v ňom neuspeli proti dánskemu majstrovi, ako odškodné majú istých 8,6 milióna eur. Porazený z play-off totiž dostane 4,29 milióna eur a presunie sa do hlavnej fázy Európskej ligy, kde každý automaticky získa 4,31 milióna eur.

Ako sa rozdelia?

Keďže UEFA pred touto sezónou rozprávkovo zvýšila odmeny, Slovan nepotrebuje ani účasť v hlavnej fáze milionárskej súťaže, aby zarobil najviac v histórii spomedzi slovenských klubov. Vnímajú to aj jeho hráči, ktorí si v rámci postupových osláv na Cypre hneď originálnym spôsobom vypýtali väčšie prémie. Skúsený gruzínsky stopér Guram Kašia (37) držal počas postupových osláv priamo v šatni papier s veľavravným nápisom bonus, s ktorým jeho spoluhráči museli len súhlasiť. Koľko percent zo získaných odmien pre klub pôjde do peňaženiek hráčov, však zatiaľ nie je známe.

Na porovnanie, slovenskí reprezentanti dostali z prémie 9,25 milióna eur za postup na EURO 2024 tretinu a k tomu ešte aj 610-tisíc eur za výsledky v kvalifikácii. Na šampionáte v Nemecku zarobili ďalšie 3 milióny eur, z ktorých dostali polovicu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk