Zürich uvidí parádnu exhibíciu: Hviezdny skokan sa predvedie v netradičnej disciplíne

Svetový rekordman v skoku o žrdi Armand Duplantis (24) a historicky najrýchlejší pretekár na 400 metrov prekážok Karsten Warholm (28) ...
  • Zdroj: SITA/AP

Svetový rekordman v skoku o žrdi Armand Duplantis (24) a historicky najrýchlejší pretekár na 400 metrov prekážok Karsten Warholm (28) sa stretnú v behu na sto metrov.

FOTOGALÉRIA: Armand Duplantis

Exhibičný duel je naplánovaný na 4. septembra, uskutoční sa teda v predvečer mítingu atletickej Diamantovej ligy v Zürichu.

Stovku ani jeden z hviezdnych atlétov nebehá. Nór Warholm má z roku 2017 osobný rekord 10,49 sekundy, Švéd Duplantis má najlepší výkon 10,57 s mierne nepovolenou podporou vetra 2,1 metra za sekundu z roku 2018, kedy bol ešte na strednej škole.

Na snímke zľava štátny tajomník ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ)  SR Ján Krišanda a prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.
Šéf olympijského výboru hodnotí fiasko našich v Paríž: Musíme si uvedomiť vážnosť situácie Zobraziť článok

Švédsky skokanský fenomén je známy tým, že mu k rekordným pokusom pomáha rýchly rozbeh. „Neviem, kto je lepší, ale verím si. Mám dobrú šancu,“ povedal švédskej televízii SVT.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk