Dusno v Hajduku pred duelom s Ružomberkom: Legenda končí pre spor s Gattusom

Chorvátsky futbalista Ivan Perišič ukončil svoje pôsobenie v Hajduku Split. Dôvodom odchodu je podľa chorvátskych médií spor s trénerom ...

Chorvátsky futbalista Ivan Perišič ukončil svoje pôsobenie v Hajduku Split. Dôvodom odchodu je podľa chorvátskych médií spor s trénerom Gennarom Gattusom.

Fotogaléria

Tridsaťpäťročný odchovanec Hajduku chýbal v zostave počas nedeľňajšieho ligového zápasu proti Lokomitive Záhreb (1:1) a nepredstaví sa ani v odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti MFK Ružomberok.

Obe strany učinili rozhodnutie ešte pred zápasom EKL proti slovenskému zástupcovi, aby incident nevplýval na kabínu. "Mrzí nás, že sa vytvorila atmosféra, ktorá mala mimoriadne negatívny dopad na klub. Najmä však na Ivana a jeho rodinu, ktorá nezaslúžene zažila početné nepríjemnosti. Bolo známe, že Ivan zostane zrejme až do konca leta. Žiaľ, v posledných dňoch došlo k nezhodám, ktoré vyústili do priateľskej dohody a obe strany pokojne dospeli k záveru, že spolupráca nebude pokračovať. V najbližších dňoch sa rozhodneme, či bude rozchod formou prestupu alebo vzájomného ukončenia zmluvy," uviedol športový riaditeľ Nikola Kalinič pre klubový web.

Duel s MFK je na programe vo štvrtok na pôde Hajduku a Ružomberčania si vezú do odvety sľubný výsledok 0:0 z úvodného stretnutia. "Vzhľadom na mimoriadnu dôležitosť zápasu, ktorý nás čaká, sa celý klub sústredí na odvetný súboj. Preto vyzývam fanúšikov, aby na zaplnenom štadióne vyjadrili plnú podporu tímu a trénerskému štábu na ceste do play off," dodal Kalinič.

Po stretnutí so Záhrebom vysvetľoval taliansky kormidelník absenciu Perišiča. "Pred pár dňami som s ním hovoril. Prišiel do mojej kancelárie a povedal, že chce ísť preč. Ak niekto nechce zostať, potom musí rešpektovať zvyšok tímu. V šatni platia nejaké pravidlá a musí ich rešpektovať každý," povedal známy búrlivák pre portál germanijak.hr.

Perišiča už podľa španielskeho denníka Mundo Deportivo oslovila FC Barcelona. Chorvát vraj prikývol na ponuku nemeckému koučovi Hansimu Flickovi, s ktorým sa stretol počas úspešného pôsobenia v Bayerne Mníchov.

Peter Hyballa pôsobil v slovenskej lige na lavičke Trenčína aj Dunajskej Stredy.
Tréner Peter Hyballa čelí sexuálnemu škandálu: Naštval šľapku tým, že si užíval s inými?! Zobraziť článok

Šupler viedol repre v rokoch 1993 - 1996  a 2006 - 2008.
Július Šupler na rovinu o hráčoch z KHL: Keď v minulosti bombardovali Američania kade koho... Zobraziť článok

Veronika Zuzulová ukázala, ako býva priamo pod Mont Blancom
Veronika Zuzulová: Ukázala svoje kráľovstvo! Ako žije vo Francúzsku? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk