Hokejista Adam Sýkora o vzťahu na diaľku so Sofiou: Je ťažké milovať len cez telefón

Má za sebou kompletnú sezónu v AHL. Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora (19) ju strávil v drese Harford Wolf Pack. Sezóna bola preňho ...
  • Zdroj: instagram/adamsykora

Má za sebou kompletnú sezónu v AHL. Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora (19) ju strávil v drese Harford Wolf Pack. Sezóna bola preňho náročná nielen zo športového pohľadu, ale aj z osobného života, keďže bol väčšinu času sám. Rodina i priateľka Sofia Leváková totiž chodili za ním len na návštevy. Prehovoril, aké je to udržiavať vzťah na diaľku.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

Keďže jeho klub hral aj v play-off, musel vynechať MS v Česku a v zámorí strávil až 10 mesiacov.

„Bolo to veľmi náročné, ale myslím si, že som to zvládol. Bol som ďaleko od rodiny, frajerky, takže z tohto pohľadu to nebolo vôbec jednoduché. Bol som tam v podstate sám za seba. Všetko som si sám hradil, pral si a varil si. Bolo to pre mňa niečo nové a do života mi to dalo skutočne veľa,“ uviedol pre Šport24.sk s tým, že ho teší, že hrával približne 20 minút za zápas.

Slovenský hokejista Adam Sýkora v drese New York Rangers.
Útočník Rangers Adam Sýkora: Bol by veľký zázrak, keby... Zobraziť článok

V novej sezóne sa túži posunúť ešte vyššie a chcel by si zahrať aj v NHL v drese New Yorku Rangers. Opäť však zrejme bude musieť život v USA zvládnuť hlavne sám, keďže priateľka Sofia má školské povinnosti a udržujú vzťah na diaľku.


„Najmä prvé mesiace boli náročné. Myslím si však, že práve takýto vzťah má význam. Osobne si myslím, že nás to spojí ešte viac a vážime si jeden druhého. Som taký typ človeka, že som na tie vzťahy naviazaný. Či už ide o rodinu, alebo aj s frajerkou to tak máme,“ dodal s tým že vďaka úprimnosti udržujú základ zdravého vzťahu.

Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu? Zobraziť článok

S priateľkou i rodinou je v kontakte hlavne vďaka modernej technike. „Nie je to jednoduché, keď už nejaký piaty mesiac vidíte svoju milovanú osobu iba cez telefón. No potom si viac vážite, keď ste spolu. Sofia najprv musí dokončiť školu, preto ani v budúcej sezóne so mnou nebude. No verím, že potom už so mnou pôjde so Ameriky,“ dodal s tým, že počas leta spolu dovolenkovali na Kanárskych ostrovoch.

Túži po repre

Sýkora síce musel pre klubové povinnosti vynechať májové MS, ale teraz je pripravený pomôcť reprezentácii v olympijskej kvalifikácii. „Už prebehli nejaké rozhovory a verím, že si za Slovensko zahrám,“ povedal hráč, ktorý patrí medzi obľúbencov trénera Craiga Ramsayho.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk